ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018

 

 

7,4%  ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο

Η οικονομία της Τουρκίας στο πρώτο τρίμηνο του 2018 αναπτύχθηκε κατά 7,4%. Το ακαθάριστο εθνικό προϊόν (GSYH) αναμενόταν να αναπτυχθεί κατά 7%.

Οικονομία: Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος, κάτω από την επίδραση των βημάτων που έκανε η κυβέρνηση και σχετίζονταν με την απασχόληση και το Ταμείο Εγγύησης Πιστώσεων (KGF) και κυρίως με βάση την εσωτερική κατανάλωση η ανάπτυξη κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017 ήταν 7,3%, ενώ στο σύνολο του 2017 διαμορφώθηκε στο 7,4%.

…………………

Το ακαθάριστο εθνικό προϊόν υπολογιζόμενο με την μέθοδο της παραγωγής, στο πρώτο τρίμηνο του έτους, σε τρέχουσες τιμές αυξήθηκε κατά 21,9% και έφτασε τα 792 δις 691 εκ. τουρκικές λίρες.

………….

Ως κλάδοι στο πρώτο τρίμηνο του έτους, η συνολική προστιθέμενη αξία του κλάδου της γεωργίας αυξήθηκε κατά 4,6%, στην βιομηχανία αυξήθηκε κατά 8,8% και στις κατασκευές 6,9%. Ο κλάδος που απαρτίζεται από εμπόριο, μεταφορές, υπηρεσίες καταλυμάτων και φαγητού, αυξήθηκε κατά 10%.

…………………

https://www.artigercek.com/ilk-ceyrekte-buyume-yuzde-7-4-buyudu

11/6/2018

Σχ: Γνώμη μας είναι πως ένας από τους βασικούς λόγους, που η Τουρκία μπορεί και τα κάνει όλα αυτά, είναι επειδή έχει το δικό της νόμισμα. Ναι μπορεί να δέχεται επιθέσεις το νόμισμα, ναι ο λαός φτωχαίνει. Όμως είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ. Και όχι προτεκτοράτο του κάθε Ούνου.