ΜΟΛΙΣ ΠΗΓΕ ΤΟΥΡΚΙΑ….

 

O Άλκαγια ζούσε επί 18 έτη στην Αγγλία και μόλις ήρθε στην Τουρκία, προφυλακίστηκε για προσβολή του Ερντογάν

Συνεχίζονται οι προφυλακίσεις για προσβολή του Ερντογάν. Ο Μεχμέτ Άλκαγια που ζούσε επί 18 έτη στην Αγγλία , μόλις ήρθε στην Τουρκία αμέσως συνελήφθη και ακολούθως με δικαστική απόφαση προφυλακίστηκε λόγω κάποιων αναρτήσεων που είχε κάνει στα σόσιαλ μιντια.
Στις προφυλακίσεις σκάνδαλο για προσβολή του Ερντογάν, καθημερινά προστίθεται ακόμη μια.

Ο Μεχμέτ Άλκαγια που από το 2001 ζούσε στην Αγγλία και πέρσι πήγε η αστυνομία στο σπίτι του στην Τουρκία και  ανέφερε πως υπάρχει καταγγελία σε βάρος του λόγω αναρτήσεων στα σόσιαλ μίντια.

Καθώς ο Άλκαγια τότε βρισκόταν στην Αγγλία δεν μπόρεσε να έρθει και να καταθέσει.

Ό Άλκαγια μόλις ήρθε στην Τουρκία στις 31/5/2018 αμέσως συνελήφθη λόγω της περσινής δίωξης.

Μεταφέρθηκε αρχικά στα δικαστήρια Ανατολίας και μετά στο Τσαλαγιάν όπου και μετά από εισαγγελικό αίτημα αποφασίστηκε η προφυλάκιση του και στάλθηκε στις φυλακές της Σηλυβρίας.

Η Μπεϊζά Άλκαγιά-αδερφή του Μεχμέτ, αντιδρώντας στην προφυλάκιση δήλωσε: Ο αδερφός μου εσκεμμένα ήρθε Τουρκία. Γνωρίζαμε για την μήνυση. Ή αστυνομία ήρθε και τν κάλεσε στο σπίτι. Έχει μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και το μητρώο του είναι πεντακάθαρο. Αν δηλαδή ήθελε να φύγει δεν θα ερχόταν. Παρόλα αυτά η απόφαση που βγήκε δεν είναι σωστή. Ζητάμε το συντομότερο δυνατό να βελτιωθεί και να απελευθερωθεί ο αδερφός μου¨.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/18-yildir-ingilterede-yasayan-alkaya-turkiyeye-gelir-gelmez-erdogana-hakaretten-tutuklandi

4/6/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email