¨Το πιο σημαντικό τμήμα της περιοχής της καρδιάς μας είναι η Δυτική Θράκη¨…

 

 

Ο τουρκικός πολιτισμός δυτικής Θράκης παρουσιάστηκε στο Χαμαμονού

Η Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων (ΥΤΒ) μαζί με μέλη της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης που σπουδάζουν στην πρωτεύουσα με υποτροφίες από την Τουρκία, πραγματοποίησαν στο Χαμαμονού ¨Ημέρα Πολιτισμού Δυτικής Θράκης και Προώθησης του¨.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της υπηρεσίας Υποτροφίες Τουρκίας στο Χαμάμονού. Στην διάρκεια της μέρας προσφέρθηκαν τοπικά φαγητά, καφές της Κομοτηνής, φαγητά  και ποτά της δυτικής Θράκης, ενώ εκτέθηκαν παραδοσιακές φορεσιές και προϊόντα πολιτισμού.

¨Το πιο σημαντικό τμήμα της περιοχής της καρδιάς μας είναι η Δυτική Θράκη¨

Μετέχοντας στην εκδήλωση ο Χουσεΐν Γκιουντογάρ-αντιπρόεδρος της ΥΤΒ, δήλωσε: ¨Τα εδάφη αυτής της πατρίδας είναι πολύ πλατιά. Ενώ τα εδάφη της καρδιάς είναι ακόμη πιο πλατιά. Το πιο σημαντικό τμήμα στην περιοχή που αποκαλούμε ¨περιοχή της καρδιάς μας¨, αποτελείται από τα Βαλκάνια και την Δυτική Θράκη¨.

Ο Γκιουντογάρ τόνισε πως μεταξύ των προτεραιοτήτων της Τουρκίας είναι και το ενδιαφέρον της για τα θέματα των ομογενών της στην Δυτική Θράκη, πως τους στηρίζει όσο περνά από το χέρι της και πρόσθεσε τα εξής: ¨Ένα από τα στηρίγματα είναι και οι Υποτροφίες Τουρκίας. Πριν από τις Υποτροφίες Τουρκίας, με το ¨Μεγάλο Φοιτητικό Σχέδιο και ακόμη παλιότερα με τις υποτροφίες που έδινε το κράτος μας, γνωρίζουμε πως δινόταν στους ομογενείς μας που είναι στα Βαλκάνια και στην Δυτική Θράκη. Βλέπουμε πως αυτές υπήρξαν οι πρώτες υποτροφίες μας¨.

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=9844

 29/4/2018

Σχ: Εμείς δεν τους κακίζουμε για τις δηλώσεις αυτές. Απλά να αναφέρουμε πως  περιοχές της δικής μας καρδιάς είναι η Κωνσταντινούπολη και ο Πόντος.

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email