ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ S-400

 

Δήλωση Πούτιν για τους S-400

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σχολίασε την αγορά των S-400 στην οποία αντιτίθενται σφόδρα οι ΗΠΑ.

Οι τίτλοι των δηλώσεων Πούτιν έχουν ως εξής:
¨Η Τουρκία ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ με τους S-400 και το λέω χωρίς υπερβολή, αποφάσισε και αγόρασε το καλύτερο σύστημα του κόσμου. Μα και τι έγινε; Είναι μήπως αυτό έγκλημα;¨.

¨Στο θέμα της προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών η Τουρκία έχει το δικαίωμα να διαλέξει. Λαμβάνοντας υπόψη την τιμή και την ποιότητα  θα ακολουθήσει τα εθνικά της συμφέροντα¨

¨Θα είναι πολύ δύσκολο να αποσπάσουν αποτέλεσμα ασκώντας πίεση στον Ερντογάν. Το αντίθετο, θα τον ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο¨.

………………….

Ο Πούτιν θύμισε πως και στην Ελλάδα έχουν παραδοθεί πύραυλοι S-300  και είπε πως ¨Αυτήν την πίεση δυσκολεύομαι να την κατανοήσω. Σίγουρα δεν είναι μια δίκαιη προσέγγιση απέναντι στην Τουρκία¨.

………………………….

¨Εάν σήμερα σας απαγορεύσει κάποιος να αγοράσετε όπλα από την Κίνα ή την Ινδία, τότε αύριο ίσως να απαγορεύει εξολοκλήρου τον εξοπλισμό σας. Αν είναι έτσι τότε όλοι μας να αφοπλισθούμε. Επιθυμώ να θυμίσω πως ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός του κόσμου για στρατό, είναι αυτός των ΗΠΑ με 700 δις $. Ακόμη και αν προσθέσετε όλους τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς του κόσμου, πάλι δεν μπορείτε να περάσετε αυτό που έχουν οι ΗΠΑ¨.

…………………………..

https://www.yeniakit.com.tr/haber/putinden-s-400-aciklamasi-turkiye-471334.html

26/5/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email