ΜΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΞEΛΙΞΗ…

 

Πάλι δεν απελευθερώθηκαν οι Έλληνες στρατιωτικοί

Το 2ο Πρωτοδικείο Αδριανούπολης κατά την επανεκτίμηση της κράτησης, πάλι δεν αποφυλάκισε τον υπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη (25) και τον υπαξιωματικό Δημήτρη Κούκλατζη (29), οι οποίοι κρατούνται καθώς στην διάρκεια της περιπολίας τους, είχαν βγει από το φυλάκιο των Καστανιών και είχαν περάσει στην Τουρκία.

Ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο υπαξιωματικός Δημήτρης Κούκλατζης, που υπηρετούσαν στο συνοριακό φυλάκιο Καστανιών, στις 1 Μαρτίου πέρασαν 253 μέτρα εντός της τουρκικής πλευράς. Τότε είχαν συλληφθεί από στρατιώτες της 54ης ΜΧΚ Ταξιαρχίας και μετά από τις διαδικασίες στην στρατοχωροφυλακή, είχε βγει απόφαση προφυλάκισης τους.

ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

Το 2ο Πρωτοδικείο Αδριανούπολης επαναξιολόγησε την κράτηση τους όπως γίνεται κάθε 30 μέρες. Στην διαδικασία αυτή μετείχαν ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο υπαξιωματικός Δημήτρης Κούκλατζης, που κρατούνται από τις 1 Μαρτίου και οι συνήγοροι τους οι Σελίν Οζέλ και Χακάν Γιαλτσιντούγ. Οι Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου F της Αδριανούπολης  μεταφέρθηκαν με όχημα με χειροπέδες φορεμένες μπροστά και εισήχθησαν στο κτίριο. Ομάδες της στρατοχωροφυλακής είχαν πάρει μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια και πέριξ του κτιρίου. Στην διάρκειας περίπου 1,5 ώρας διαδικασία, οι Έλληνες στρατιωτικοί ανέφεραν πως εισήλθαν από λάθος και ζήτησαν την αποφυλάκιση τους.

Το 2ο Πρωτοδικείο Αδριανούπολης έκρινε πως λόγω του ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία υπάρχουν υποψίες πως θα διαφύγουν και έτσι αποφάσισε την συνέχιση της κράτησης τους Την διαδικασία παρακολούθησε και η Ελληνίδα πρόξενος Σωτηρία Θεοχαρίδη.

https://rodopruzgari.com/haberler/24060-tutuklu-yunan-askerlere-yine-tahliye-%C3%A7%C4%B1kmad%C4%B1.html

22/5/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email