ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

 

H τουρκοφοβία των Ελληνοκυπρίων!  Εξόπλισαν γυναίκες και παιδιά

Η Ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν μπορεί να ξεχάσει την βαριά ήττα που υπέστη το 1974 κατά την Ειρηνευτική Επιχείρηση απέναντι στον τουρκικό στρατό. Η ελληνοκυπριακή διοίκηση απέναντι στο ενδεχόμενο μια στρατιωτικής επιχείρησης, άρχισε να εξοπλίζει τον λαό.

Η ελληνοκυπριακή διοίκηση μετά από την μεγάλη ήττα που υπέστη το 1974 απέναντι στον τουρκικό στρατό, όντας μέσα σε πανικό εξόπλισε άντρες πολίτες. Σε περίπου 60 χιλιάδες σπίτια δόθηκαν αυτόματα τυφέκια G-3 και μαζί και πυρομαχικά. Σε αυτήν την δύναμη του ελληνοκυπριακού στρατού δόθηκε το όνομα ¨επίστρατοι¨ και κάθε χρόνο παρέχεται μια μικρού διαστήματος εκπαίδευση στα όπλα. Οι Ελληνοκύπριοι επίστρατοι τα τελευταία χρόνια άρχισαν να παίρνουν στις εκπαιδεύσεις αυτές και τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Γυναίκες με μακιγιάζ και μικρά παιδιά, κρατώντας αυτόματα όπλα, ετοιμάζονται για ανταρτοπόλεμο κατά των Τούρκων.

Στα πλαίσια των ασκήσεων επιστράτευσης, κάθε χρόνο αυτή η εκπαίδευση γίνεται κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Ελληνοκύπριοι αξιωματικοί εκπαιδεύουν τους επίστρατους στο πως λειτουργούνε τα νέα αυτόματα όπλα, πως γίνεται η συντήρηση τους, στις πρώτες βοήθειες,  στο ένοπλο αντάρτικο αγώνα και στο πως θα παραμένουν στην ζωή.

Τα τελευταία χρόνια οι Ελληνοκύπριοι επίστρατοι, άρχισαν να παίρνουν στις εκπαιδεύσεις και τις συζύγους και τα παιδιά τους. Γυναίκες με γυαλιά ηλίου και με μακιγιάζ και μικρά παιδιά εκπαιδεύονται στον πόλεμο. Οικογένειες Ελληνοκυπρίων παίρνουν βασική εκπαίδευση στον βασικό ένοπλο αγώνα, ενώ άρχισαν να βλέπουν την πολεμική εκπαίδευση σαν μια κοινωνική εκδήλωση και άρχισαν να δημοσιεύονται και στα σόσιαλ μίντια οι εικόνες με τα όπλα.  Το ελληνοκυπριακό υπουργείο Αμύνης  και οι αξιωματικοί δεν θεωρούν ως κάτι επιβλαβές την ένοπλη εκπαίδευση γυναικών και παιδιών και μάλιστα την στηρίζουν.


Η ελληνοκυπριακή διοίκηση τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει σημαντικά βήματα στην ενδυνάμωση της Εθνοφρουράς.  Περιόρισαν την διετή υποχρεωτική θητεία των ανδρών αλλά το 2015 έκαναν το πρώτο βήμα για τον σχηματισμό μια έμμισθης επαγγελματικής δύναμης του στρατού ξηράς. Ο ελληνοκυπριακός στρατός έκανε 3.000 προσλήψεις ΕΠΟΠ, ενώ αγόρασε και ένα πλοίο περιπολίας από το Ισραήλ. Ο ελληνοκυπριακός στρατός πραγματοποιεί ασκήσεις μαζί με τις χώρες της Ε.Ε. και τον στρατό του Ισραήλ, στις οποίες οι κόκκινοι εχθροί είναι οι Τούρκοι.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/rumlarin-turk-korkusu-kadin-ve-cocuklari-silahlandirdilar-463708.html

12/5/2018

Σχ: ΜΠΡΑΒΟ στους αδερφούς Κύπριους που εκπαιδεύονται ! Πρέπει να παραδειγματιζόμαστε οι Ελλαδίτες. Μόνο έτσι, όταν ισχυροποιείσαι μπορεί και να πολεμήσεις αλλά και να διαπραγματευτείς. Εδώ βέβαια φτάνουμε να έχουμε ορισμένους βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ, που ενοχλούνται από την εθνοφυλακή… Η απάντηση μας σε αυτούς, είναι γνωστή και είναι (ομολογούμε) τουρκικής προελεύσεως :

Άθεα σκυλιά τι μπορεί να περιμένει η πατρίδα από εσάς;

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email