ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ F-35 ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

 

Ανησυχία για τα F-35 στο Ισραήλ: Συνομίλησαν με τις ΗΠΑ για να μην δοθούνε την Τουρκία

Αναφέρεται πως το Ισραήλ αισθάνεται ανησυχία σχετικά με την παράδοση των F-35 στην Τουρκία. Σύμφωνα με είδηση, το Ισραήλ συνομίλησε με Αμερικανούς αξιωματούχους ώστε να μην δοθεί στην Τουρκία η τεχνολογία που βελτιώνει τις ικανότητες των F-35.

………………..

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χααρέτζ, το Ισραήλ ανησυχεί για την σχεδιαζόμενη παράδοση των F-35 στην Τουρκία. Μάλιστα υπήρξαν συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους, ώστε να παρεμποδιστεί το να δοθεί στην Τουρκία η τεχνολογία που βελτιώνει τις ικανότητες των F-35.
Ανώτατος Ισραηλινός αξιωματούχος που μίλησε στην Χααρέτζ ανέφερε πως στοχεύουν στο να είναι το Ισραήλ η μόνη χώρα στην Μέση Ανατολή που θα έχει F-35 και για αυτό τον λόγο, βρίσκονται σε στενή επαφή με τις ΗΠΑ σχετικά με τα αεροσκάφη που θα σταλούνε στην Τουρκία. O αξιωματούχος ανέφερε πως λόγω της διαρροής λεπτομερειών σχετικών με το F-35 σε άλλες χώρες και λόγω του περιφερειακού ανταγωνισμού που έχει ο στρατός του Ισραήλ, επιδιώκουν να μην κοινοποιηθούν στην Τουρκία οι βελτιωμένες δυνατότητες του F-35.

Στο κέντρο των συνομιλιών που γίνονται ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ισραήλ βρίσκεται η μεταφορά τεχνολογίας που βελτιώνει τις ικανότητες των F-35. Ακόμη και αν το Ισραήλ επίσημα απορρίπτει το ότι γίνονται τέτοιες συνομιλίες, παρακολουθεί στενά το θέμα των F-35 που θα σταλούνε στην Τουρκία.

……………….

http://www.diken.com.tr/israilde-f-35-endisesi-savas-ucaklarinin-turkiyeye-verilmesini-istemiyorlar/

28/5/2018