ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Σκληρή αντίδραση από τον Ερντογάν προς τις ΗΠΑ σχετικά με την Ιερουσαλήμ: Έχασαν τον ρόλο του διαμεσολαβητή

Ο ΠτΔ Ερντογάν αντιδρώντας προς τις ΗΠΑ που θα μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε πως ¨ Έχασαν τον ρόλο του διαμεσολαβητή στην διένεξη¨.

Ο ΠτΔ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δημοσίευσε γραπτή ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν αύριο την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ.

Στο δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρεται πως ¨Οι ΗΠΑ με αυτό τους το βήμα που δεν συμβιβάζεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και με την έννοια της δικαιοσύνης, παραβίασε όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ και ακόμη καιν τα δικά τους κεκτημένα, έβλαψαν την δική τους αξιοπιστία εντός της διεθνούς κοινότητας και έχασαν τον ρόλο του διαμεσολαβητή στην διένεξη.

………………

Οι ΗΠΑ μεταφέροντας την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, τιμωρεί την παλαιστινιακή πλευρά που επανειλημμένα έχει αποδείξει πως επιδιώκει πραγματικά την ειρήνη. Ενώ επιβραβεύει την ισραηλινή κυβέρνηση που κατέχει τα εδάφη της πατρίδας του παλαιστινιακού λαού, κυβέρνηση η οποία με τον αποκλεισμό και τους παράνομους εποικισμούς παραβιάζει τόσο τις δεσμεύσεις της για λύση δύο κρατών όσο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Η ιστορία και η συνείδηση της ανθρωπότητας δεν θα συγχωρέσει ποτέ τις αδικίες αυτές που γίνονται στους Παλαιστίνιους αδερφούς μας¨.

…………….

https://www.sondakika.com/haber/haber-dha-ankara-cumhurbaskani-erdogan-dan-abd-10847314/

13/5/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email