ΤΑΜΑΜ-ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

H Τουρκία αγάπησε το σύνθημα ΤΑΜΑΜ

Μετά από την δήλωση του Ερντογάν που είπε πως ¨αν ο κόσμος πει φτάνει, θα αποσυρθούμε¨ , στα σόσιαλ μίντια περισσότερα από 1,5 εκ άτομα κοινοποίησαν την λέξη ΤΑΜΑΜ (σημ. μεταφρ: φτάνει ή εντάξει), ενώ από διάφορες περιοχές της χώρας άρχισαν να εμφανίζονται εικόνες με διάφορα ΤΑΜΑΜ.
Στην ιατρική σχολή του Τσεράχπασά, σχηματίστηκε με κεριά η λέξη ΤΑΜΑΜ. Την φωνογραφία κοινοποίησε ο φωτογράφος Ρασίτ Τουκέλ από τον λογαριασμό του στο τουίτερ

Η δήλωση του Ερντογάν είχε τον αντίκτυπο της όχι μόνο στα σόσιαλ μίντια αλλά και στους δρόμους της περιοχής Καντίκιοϊ στην Κωνσταντινούπολη. Στο Καντίκιοϊ πραγματοποιήθηκε πορεία με το σύνθημα ΤΑΜΑΜ.

Η πρώτη πορεία-ταμάμ έγινε επί της λεωφόρου Μπαχαρίγιε. Η άλλη πορεία-ταμάμ, άρχισε μπροστά από το αθλητικό κέντρο  Τζαφέραγά του Καντίκιοϊ στις 19:00. Η αστυνομία επιτέθηκε στην πορεία στην λεωφόρο Σερασκέρ. Αντέδρασαν οι έμποροι εκεί και οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν. Οι έμποροι μετά από την απομάκρυνση των αστυνομικών πρόσφεραν τσάι σε αυτούς που έκαναν πορεία –ταμάμ. Η αστυνομία αργότερα συνέλαβε κάποιους από τους διαδηλωτές, άλλους στα γύρω στενά και άλλους εκεί που καθόταν. Συνελήφθησαν 10 άτομα και μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. της Προβλήτας.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/turkiye-t-m-m-sloganini-sevdi-237048
8/5/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email