Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΝΩΤΑ ΤΟΥ…

 

Πάλι δεν θα δούμε το πτυχίο του Ερντογάν

Η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK) κατήργησε τον όρο ¨εγκεκριμένου¨ πτυχίου

Στις 30/4/2018 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η Νο. 327 απόφαση του YSΚ.

Στην απόφαση αναφέρεται πως στις λίστες των υποψηφίων που θα δώσουν στο YSK τα πολιτικά κόμματα για τις εκλογές ΠτΔ και για τις γενικές Βουλευτικές Εκλογές, χρειάζεται το μπαρκοντ που έχει ληφθεί από την ειδική κρατική ιστοσελίδα για τον τίτλο σπουδών, το δημοτολόγιο και το ποινικό μητρώο.

Στις εκλογές όμως του 2015, το YSK με την Νο 1574 απόφαση της 31/8/2015, είχε αναφέρει πως για να μπορέσουν να γίνουν αποδεκτές οι αιτήσεις των υποψηφίων, χρειαζόταν η έγκριση του δελτίου ταυτότητας και του τίτλου σπουδών από συμβολαιογράφο ή από αξιωματούχους του πολιτικού κόμματος.

Είναι ξεκάθαρο πως η χτεσινή απόφαση βγήκε ως λύση στο ¨πρόβλημα πτυχίου¨ του Ερντογάν.

Καθώς καταργείται η υποχρεωτικότητα παράδοσης στο YSK, πτυχίου εγκεκριμένου από συμβολαιογράφο ή από αξιωματούχους του κόμματος, αίρεται και η δυνατότητα του ίδιου του YSK που αποτελείται από δικαστές και ιδρύθηκε για να διασφαλίζει την ασφάλεια των εκλογών, να εξετάσει εάν το πτυχίο είναι πλαστό, από ποιο πανεπιστήμιο προέρχεται, πότε παρελήφθη και άλλα στενάχωρα θέματα.

Το YSK με αυτή του την απόφαση ουσιαστικά λέει πως ¨Και εγώ ΔΕΝ θέλω να δω το πτυχίο του Ταγίπ Ερντογάν¨.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/tayyip-erdoganin-diplomasini-yine-goremeyecegiz-236437

1/5/2018

Σχ: Η αλήθεια είναι πως η ύπαρξη τίτλου σπουδών δεν διασφαλίζει τίποτε. Τρανό παράδειγμα οι δικοί μας ¨σπουδαγμένοι¨  σε Χάρβαρντ και London school of economics πολιτικοί μας…

Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την απαξία του ψέματος του Ταγίπ περί πτυχίου…

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email