ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ¨ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΣΟΥΛΤΑΝΩΝ¨…

 

 

Πορεία από την Βιέννη στην Κωνσταντινούπολη: ¨Ο δρόμος των σουλτάνων¨

Το δρομολόγιο που ακολούθησε ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν κατά την πολιορκία της Βιέννης, άρχισε τα τελευταία χρόνια να τραβά ενδιαφέρον ως πορεία

Ο Δρόμος τω Σουλτάνων, αυτή η  2.100 χλμ πορεία, αρχίζει από την Βιέννη την πρωτεύουσα  της Αυστρίας και τερματίζει στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Δρόμος των Σουλτάνων ενεργοποιήθηκε το 2010 από τον Σεντάτ Τσακίρ-πρόεδρος του ιδρύματος Οδός των Σούφι, με την σηματοδότηση του. Στην 390 χλμ σηματοδότηση σε Αδριανούπολη, 40 Εκκλησιές και Κωνσταντινούπολη, συνέβαλε και ο Σύλλογος Αθλημάτων Φύσης-Αδριανούπολης.
Ταξιδιώτης που ξεκινά από την Βιέννη, αφού περάσει τις ευρωπαϊκές χώρες, διαμέσου της συνοριακής πύλης του Καπίκουλε, εισέρχεται στο τουρκικό τμήμα του Δρόμου των Σουλτάνων. Οι ταξιδιώτες στην Αδριανούπολη στην διαδρομή τους περνάν από πολλά χωριά, συναντούν χαμογελαστούς ανθρώπους και έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα ιστορικά και πολιτιστικά σημεία της Αδριανούπολης.

Από εκεί μπαίνοντας στις 40 Εκκλησιές (Κιρκλαρελί)  συναντούν την φιλοξενία των ανθρώπων της Θράκης. Στους ταξιδιώτες άλλος προσφέρει πίτα και άλλος τσάι στο καφενείο του χωριού. Η ρότα τερματίζει στο τζαμί Σουλεϊμανίγιε στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτή η ρότα στα 8 έτη  προσφέρει την δυνατότητα περάσματος από ιστορικούς διαδρόμους και τραβάει το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων τουριστών.  Καθώς κάποιοι τουρίστες ζήτησαν η ρότα αυτή να καταχωρηθεί και ως ποδηλατική διαδρομή, συνεχίζονται οι σχετικές εργασίες σε χάρτες.

Οι χρήστες αυτής της διαδρομής ευχαριστημένοι από την τουρκική φιλοξενία

Ο Σεντάτ Τσακίρ-πρόεδρος του ιδρύματος Οδός των Σούφι, σε δήλωση του στο ΑΑ, είπε πως η διαδρομή αυτή ονομάστηκε η ¨Οδός των Σουλτάνων¨ επειδή αυτή ακολουθήθηκε κατά την πολιορκία της Βιέννης.

Ο Τσακίρ είπε πως τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο, πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη περπατάνε αυτό το δρομολόγιο και συνέχισε λέγοντας: ¨ Μετά από αιτήματα ετοιμάζουμε αυτή την διαδρομή ως ποδηλατόδρομο. Ετοιμάσαμε το τμήμα Βιέννης-Βελιγραδίου. Βρισκόμαστε τώρα στην Αδριανούπολη για να ετοιμάσουμε το τμήμα Βελιγραδίου-Κωνσταντινούπολης.  Συνεχίζουμε εδώ στην περιοχή τις εργασίες μας μαζί με τον Σύλλογος Αθλημάτων Φύσης-Αδριανούπολης. Επίσης θα εργαστούμε με τον δήμο και την νομαρχία Αδριανούπολης

…………………..

Αυτοί που κάνουν τον Δρόμο των Σουλτάνων είναι πολύ χαρούμενοι. Η πιο καλή πλευρά του ταξιδιού με τα πόδια ή με ποδήλατο είναι πως αντί να μένουν σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, τους κοστίζει περίπου 50 ευρώ την μέρα. Η διαδρομή είναι πολύ σημαντική για τα χωριά. Οι άνθρωποι που τη ακολουθούν προτιμούν περισσότερο να καταλύουν και να τρώνε στα χωριά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αγροτική ανάπτυξη και για τον βιώσιμο τουρισμό….¨
……………….

https://www.sondakika.com/haber/haber-viyana-dan-istanbul-a-yuruyus-rotasi-sultanlar-10804171/

30/4/2018

Σχ: O Σεντάτ σε τμήμα της συνέντευξης λέει πως το δρομολόγιο περνά και από την ελλάδα. Να μας πούνε πότε θα σηματοδοτήσουν και το κομμάτι στην Ελλάδα να ξέρουμε, να υποδεχθούμε αυτούς που βαδίζουν στα βήματα των Σουλτάνων…

Και όσο για την φιλοξενία και την …περιπέτεια στην Τουρκία, σας θυμίζουμε σχετική παλιότερη ανάρτηση μας…

ZHTOYMENO H ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ