Η ΕΝΤΟΛΗ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΨΗΛΑ…

 

 

 

Στις 22 Ιανουαρίου όταν οι ομάδες των ισλαμοφασιστών επιτέθηκαν στην εφημερίδα μας, υπήρξαν και αστυνομικοί που δεν ήταν θεατές στην επίθεση , οι οποίοι έκαναν ειλικρινά και γενναία το καθήκον τους …

ΟΙ περισσότεροι από εκείνους ήταν οι αστυνομικοί της ασφάλειας… Αυτοί ήταν που κράτησαν την πόρτα των γραφείων μας στον πρώτο όροφο.

Οι αστυνομικοί εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια λυσσασμένη μάζα ανθρώπων και μάλιστα όταν μπόρεσαν εκείνοι να σπάσουν την πόρτα, οι αστυνομικοί βρέθηκαν στήθος με στήθος απέναντι τους και δεν τους επέτρεψαν να μπούνε μέσα….

Ο αστυνομικός-επικεφαλής του Τμήματος Μεταγωγών Αλή Σαβάς Αλτάν με τον οποίο μίλησα αργότερα μου είπε πως ¨ένα έμπαιναν μέσα θα μπορούσε να χυθεί αίμα¨. Αυτοί που κράτησαν την πόρτα ήταν οι άντρες του.

Στην σύντομη συνομιλία που είχα μαζί του στο Α.Τ. μου περιέγραψε και άλλα… Πως όταν είδε εκείνη την μέρα αυτούς που επιτίθονταν στην εφημερίδα να ανεβαίνουν στο μπαλκόνι, αυτός έδωσε την εντολή στους άντρες του ¨ανεβείτε πάνω¨.  Και ακριβώς εκείνοι οι αστυνομικοί έφτασαν έγκαιρα. Τους επιτιθέμενους που μπήκαν μέσα, δεν τους επέτρεψαν να κάνουν τίποτε, αλλά τους συνέλαβαν και τους κατέβασαν κάτω.

Υπήρξαν αστυνομικοί οι οποίοι την νύχτα συνέλαβαν δύο άτομα τα οποία είχαν έρθει με μαχαίρια μπροστά στην εφημερίδα μας. Ξέρετε βέβαια, την ίδια νύχτα με ένα τηλεφώνημα αφέθηκαν ελεύθεροι και αργότερα οι ίδιοι ευχαρίστησαν την τουρκική πρεσβεία.

Και λίγες μέρες αργότερα αξιωματούχοι της τουρκικής πρεσβείας επισκέφτηκαν στην φυλακή αυτούς που είχαν προφυλακιστεί για την επίθεση στην εφημερίδα μας και συναντήθηκαν μαζί τους στο γραφείο του διευθυντή των φυλακών.

Όλα αυτά μας δείχνουν η επίθεση εναντίον μας ήταν οργανωμένη από το παρακράτος. Υπήρξε επιστράτευση για την πλήρη εφαρμογή της εντολής που έστειλε από την Άγκυρα ο Ταγίπ Ερντογάν.

……………….

Έτσι όταν έμαθα πως ο Αλή Σαβάς Αλτάν, μετατέθηκε-εξορίσθηκε από το Τμήμα Μεταγωγών όπου εργαζόταν, δεν εξεπλάγην καθόλου. Αυτή ήταν η ανταμοιβή στον Αλτάν που δεν άφησε να χυθεί αίμα στην εφημερίδα μας… Το τι συνέβη στους δύο αστυνομικούς που συνέλαβαν τους δύο δράστες με τα μαχαίρια, δεν ξέρω.  Όποιος δηλαδή κάνει τίμια το καθήκον του, τον κάνουν να πληρώσει βαρύ τίμημα…. Προφανώς αυτοί που οργάνωσαν την επίθεση στην εφημερίδα μας πιστεύουν πως οι αστυνομικοί δεν έπρεπε να τους εμποδίσουν, αλλά μόνο να κάνουν πως τους εμποδίζουν… Δεν έπρεπε δηλαδή να προφυλακιστούν οι συλληφθέντες με μαχαίρια…. Λάθος έκαναν οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν!  Και εκείνοι πρέπει να εξορισθούν, πρέπει να τιμωρηθούν, έτσι δεν είναι ;

…………….

Οι Δυνάμεις Ασφάλειας της Αστυνομίας (GKK) μας μόνο στα χαρτιά υπάγονται στην πρωθυπουργία…  Διότι η πρωθυπουργία δεν έχει καμία κρίση πάνω τους…Ακόμη και η προεδρία της KKKTC είδατε στα γεγονότα της 22/1 πως δεν έχει αρμοδιότητα πάνω τους . Πριν από τα επεισόδια  ο Ακιντζί τηλεφώνησε πολλές φορές στον διοικητή των GKK και του ζήτησε να πάρει μέτρα.  Αλλά ο αξιωματικός δεν πήρα και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Σουλεϊμάν Μανάφογλου δεν επέτρεψε να πάρουν μέτρα.

Στο 2000 όταν μας προφυλάκισαν,  Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ήταν ο Ερντέμ Ντεμιρμπάγ…Μετά από την αποφυλάκιση μας το ομολόγησε σε έναν φίλο μας… Ο φίλος μας τον ρώτησε τότε ¨Μα καλά κατάσκοποι ήμασταν και μας προφυλακίσατε;¨ και τότε ο κ. Ερντέμ το ξεφούρνισε…

¨Η εντολή ήρθε από ψηλά¨…

Που είναι αυτό το υψηλά;  Άγκυρα, Γενικό Επιτελείο, Τμήμα Ειδικού Πολέμου…

Εύχομαι στον Αλή Σαβάς Αλτάν να περάσει καλά στην Αμμόχωστο… Και αυτό θα περάσει… Αξίζει να κάνουμε τα πάντα για να έχουμε γαλήνια συνείδηση…

Σενέρ Λεβέντ

http://www.afrikagazetesi.net/Afrika-Arsiv/Nisan%202018/7%20Nisan%202018.pdf

7/4/2018