ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

 

 

 

O δημοσιογράφος Ιλχάν Ταχσίν-ιδιοκτήτης της εφημερίδα Μπιρλίκ που εκδίδεται στην Δυτική Θράκη και έχει σημαντική θέση στο να ακούγεται στον κόσμο ο δίκαιος αγώνας της τουρκική μειονότητας και ο έμπειρος εργαζόμενος του TRT Μετίν Εντίρνελι , επισκέφτηκαν το παράρτημα Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης.  Ο πρόεδρος του παραρτήματος Δρ. Αλή Εμινλατίφ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη και εστίασε στην σημασία που έχουν οι δημοσιογράφοι και οι ειδήσεις που βγάζουν. O Εμινλατίφ είπε πως η σημασία αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από την σκοπιά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και των ομογενών που ζούνε σε διαφορετικές περιοχές στα Βαλκάνια και πρόσθεσε:¨ Ο κύριος Ιλχάν Ταχσίν γνωρίζει την Δυτική Θράκη και πηγαίνει σε κάθε σημείο της, είναι ένα με τον κόσμο,  ένας πολύτιμος άνθρωπος που ισχυροποιεί τον εθνικό αγώνα.  Πέραν της εφημερίδας και της ιστοσελίδας του, με τις εκπομπές που κάνει στο τηλεοπτικό κανάλι Tek Rumeli, γίνεται η φωνή των Δυτικοθρακιωτών Τούρκων και συμβάλει στην διατήρηση των παραδόσεων και εθίμων της περιοχής.

Βλέπουμε πως ο ίδιος ενίοτε, σαν ένας ιστορικός ανακοινώνει στον κόσμο όλο την κατάσταση των εκεί τουρκοῑσλαμικών μνημείων. Φυσικά πράττοντας όλα αυτά, στις ειδήσεις του, στα γραπτά του και στις τηλεοπτικές εκπομπές, παραθέτει με τον καλύτερο τρόπο τις δραστηριότητες και τις ανακοινώσεις του συλλόγου μας… Όσο και να τον ευχαριστήσουμε θα είναι λίγο.

Ο αδερφός μας  ο Μετίν Εντίρνελι, είναι ένας δοκιμασμένος και προβεβλημένος εργαζόμενος στο TRT, με γνωστές εργασίες για την πατρίδα του την Βουλγαρία αλλά και για τα Βαλκάνια ευρύτερα. Πάντοτε μας στήριξε και συνεχίζει να μας στηρίζει.¨

Και οι δύο εξέφρασαν τα ευχαριστήρια τους για την θερμή  υποδοχή και ανέφεραν πως και από τώρα και μετά θα συνεχίσουν να κάνουν τα καθήκοντα τους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο τέλος της επίσκεψης ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του BTTDD Αλή Εμινλατίφ, προς ανάμνηση των υπηρεσιών τους, χάρισε από μια πλακέτα στους Ιλχάν Αχμέτ και Μετίν Εντίρνελι.

http://www.birlikgazetesi.net/haberler/14108-bakan-al-emnlatf-gazetec-dostlarimizi-airladik.html

1/4/2018

Σχ:Η αξία των δημοσιογράφων τεκμαίρεται από την κριτική τους απέναντι στους δυνατούς.

Και εν προκειμένω οι δύο αυτοί, το μόνο που ουσιαστικά μεταδίδουν π.χ. για τον Ερντογάν είναι ειδήσεις του τύπου ¨Μπράβο Πασά μου¨…

Γιατί άραγε;

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email