ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΣΕΛΙΚ: Η Ε.Ε. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΟΜΗΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

 

 

O υπουργός Ομέρ Τσελίκ ανακοίνωσε το βήμα που θα γίνει κατά της Ε.Ε.

Ο υπουργός Ε.Ε. Ομέρ Τσελίκ μιλώντας σχετικά με την αναφορά προόδου της Τουρκίας που δημοσίευσε η Ε.Ε., είπε πως ¨ Σκέφτομαι σύντομα να στείλω επιστολή προς την Επιτροπή. Το μη άνοιγμα κεφαλαίων διαπραγμάτευσης σημαίνει πως δεν δεσμευόμαστε από την 18 Μαρτίου

……………….

Η αναφορά δεν ωθεί την προσέγγιση. Και κείτεται μακριά από τις διαπραγματεύσεις  της Ε.Ε.

Από την συμφωνία για τους μετανάστες, υπάρχει η υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες και η υλική βοήθεια προς την Συρία. Σημαίνει πως δεν διατηρείται η δέσμευση προς την συμφωνία της 18/3.  Σκέφτομαι σύντομα να στείλω επιστολή προς την Επιτροπή. Δεν υπήρξε μια δίκαιη προσέγγιση προς την Τουρκία. Αυτή η τελευταία αναφορά, συνεχίζει την ίδια λογική. Εμείς έχουμε την δυνατότητα εντός 6 μηνών να κλείσουμε όλα τα κεφάλαια.

Όπως πάντα υπογραμμίζεται στην αναφορά πως η Τουρκία είναι ένας στρατηγικός εταίρος. Δεν υπήρξε μια δίκαιη προσέγγιση προς την Τουρκία.

Η Τουρκία στις προσεγγίσεις της Ε.Ε. κατηγορείται πως απομακρύνεται, αλλά σε αρκετές προσεγγίσεις καταγράφεται και πρόοδος. Αυτή η ρητορική είναι μια πολιτική ρητορική. Παρά τις προσεγγίσεις αυτές, συνεχίζει να διατηρεί την αποφασιστικότητα της.

Στο θέμα της Κύπρου συνεχίζεται η ανηθικότητα. Ολόκληρη Ε.Ε. έχει καταστεί όμηρος της Νότιας Κύπρου. Όπως έχω πει είναι μια αλληλεγγύη της γειτονιάς, μια στάση που όμως συγκρούεται με τις ίδιες της τις αξίες.

Αναμφίβολα αυτή η αναφορά όπως και οι άλλες επιδέχονται κριτικής. Εμείς αυτή την κριτική την βλέπουμε σαν ευκαιρία. Εάν ήταν ένα κείμενο εστιασμένο στην από κοινού εργασία, κάποιοι θα είχαν εργαστεί για εμάς και θα είχαν διαπιστώσει κάποια σημεία, αλλά εν προκειμένω δεν βλέπουμε μια θετική για το μέλλον κριτική. Εμείς δεν φοβόμαστε την κριτική, αλλά δεν βλέπουμε κριτική γραμμένη με αντικειμενικό τρόπο.

Την ώρα που η τρομοκρατική οργάνωση FETO κόντευε να καταλάβει τα δικαστήρια, εκείνοι ακόμη συνεχίζουν αυτήν την κριτική. Ποια είναι δηλαδή η πρόταση για κοινή συνεργασία που έκαναν προς την Τουρκία; Η Ε.Ε. ακόμη δεν έχει καταλάβει την απειλή της FETO.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/bakan-omer-celik-abye-karsi-atilacak-adimi-acikladi-450344.html

18/4/2018

Σχ: Αυτό που υπονοεί ο Τούρκος υπουργός είναι πως ¨Αφού δεν προχωράτε την ένταξη μας, θα ανοίξουμε την στρόφιγγα με τους λαθρό¨. Κάτι που είχε πει πρόσφατα και ο Ερντογάν: ¨Αν ανοιξουμε την στρόφιγγα θα ψάχνετε τρύπα να κρυφτείτε¨

Εμείς αναρωτιόμαστε, είναι δυνατόν να κρεμόμαστε από τα ¨τέτοια¨ του κάθε φασίστα Τούρκου; Δεν καταλαβαίνουμε πως πρέπει να υπάρξει φύλαξη και αποτροπή  (με κάθε μέτρο) εισόδου λαθρομεταναστών παντού; Οκ, καλές οι παπαριές με το Νόμπελ που θα έπαιρναν στην Λέσβο και οι φωτογραφίες με τις γιαγιάδες να αγκαλιάζουν το μωρό. Αλλά αν αύριο ο Ερντογάν στείλει 5.000, 50.000, 500.000 χιλιάδες λαθρομετανάστες, πάλι θα παραμένουμε άπραγοι; Υπάρχει κάποιο σχέδιο ή ..βλέποντας και κάνοντας;

Και βγήκε ο Αβραμόπουλος να μας πει πως θα ενισχυθούν λέει οι δήμοι που θα φιλοξενούνε λαθρομετανάστες. Το πόσους δεν μας το λέει κανείς…

Ποιά Λέσβο, ποιά Αθήνα, ποιά Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;