ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΤΕΞ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

 

Ομάδα 150 ατόμων της ΤΕΞ φιλοξενήθηκε επί τρεις ημέρες από τον παράρτημα Σκούταρι του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Τουρκίας (BTTDD)  

Η ομάδα των 150 ατόμων της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης(TEΞ) φιλοξενήθηκε για τρεις μέρες στην Κωνσταντινούπολη από το παράρτημα Σκούταρι του ΒΤTDD. Η ομάδα αυτή συνοδεία ξεναγών, επισκέφτηκαν στο τζαμί Σουλτάναχμέτ, το Τόπκαπί, το μουσείο Πανόραμα-1453, το στρατιωτικό μουσείο Χαρμπιγιέ, και ακολούθως παρακολούθησαν συναυλία Μεχτέρ Μαρσί ( σχ. μεταφρ. : στρατιωτική οθωμανική μουσική)

Η ομάδα επισκέφτηκε τον δήμο Σουλτάνγκαζί και συναντήθηκε σε γεύμα με τον Γενικό Πρόεδρο του BTTDD Νετσμεττίν Χουσεΐν, με τον δήμαρχο του Σουλτάνγκαζί Τζαχίτ Αλτουνάι και με τον πρόεδρο του παραρτήματος Σκούταρι του BTTDD Χασάν Κιουτσούκ.

Στην ομιλία που έκανε εκεί ο Γενικός Πρόεδρος του BTTDD Νετσμεττίν Χουσεΐν είπε: ¨Σήμερα βλέποντας και φιλοξενώντας εδώ στην Κωνσταντινούπολη τους φίλους και αδερφούς μας, αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση. Ακόμη πιο σημαντικό είναι πως εδώ μαζί με τους αδερφούς μας από την Ξάνθη βρίσκονται και αυτοί από την Βέροια. Τα νέα μυαλά που βλέπουμε σήμερα εδώ, είναι η εγγύηση του μέλλοντος μας. Ευτυχώς που ήρθατε, ευτυχώς που υπάρχετε. Όπου και να πάτε στην Τουρκία, οι πόρτες αυτή της κοινότητας, είναι ανοιχτές για εσάς. Πριν από δύο μέρες το παράρτημα Προύσας και μετά το παράρτημα Ιζμίτ είχε φιλοξενήσει άτομα. Σήμερα εδώ ένα άλλο τμήμα της κοινότητα μας, το παράτημα Σκούταρι σας φιλοξενεί εδώ. Θα περάσετε από τα πιο ωραία μέρη της Κωνσταντινούπολης, θα δείτε ιστορικά μέρη και είμαι σίγουρος πως αυτό το ταξίδι θα χαραχθεί στην μνήμη σας. Με την ευχή να σας δούμε ξανά και σε άλλες μας εκδηλώσεις, ευχαριστώ τον δήμο του Σουλτάνγκαζί.¨

Τον λόγο μετά πήρε ο αντιδήμαρχος του Σουλτάνγκαζί, ο οποίος εξέφρασε την ευαισθησία που έχει ο δήμος για παρόμοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως και για τους ομογενείς που ζούνε στα Βαλκάνια και εξέφρασε την ικανοποίηση του που τους φιλοξενούνε.

Τον λόγο μετά πήρε ο πρόεδρος του παραρτήματος Σκούταρι του BTTDD Χασάν Κιουτσούκ, ο οποίος είπε: Αισθανόμαστε μεγάλη ευχαρίστηση που φιλοξενούμε τα αδέρφια μας από την Ξάνθη και ευχαριστούμε τα κεντρικά του συλλόγου μας και τον δήμο Σουλτάνγκαζί που μας στήριξαν σε αυτό.¨

Ο Μπουλέντ Χαζισαλί-σαν εκπρόσωπος του ομάδας της ΤΕΞ είπε: ¨Ευχαριστούμε τον σύλλογο, τον πρόεδρο και τα στελέχη του BTTDD και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του παραρτήματος Σκούταρι τον Χασάν Κιουτσούκ για αυτήν την τριήμερη φιλοξενία¨.

………………….

http://www.bttdd.org.tr/haberler/subelerden-haberler/uskudar-subemiz-bati-trakyali-misafirlerimizi-agirladi.html

12/4/2018

Σχ: Μερικά διευκρινιστικά για αυτούς που δεν γνωρίζουν. ΟΛΑ τα έξοδα του ταξιδιού καλύπτονται από το τουρκικό κράτος, αυτά πως δήθεν καλύπτονται από τον σύλλογο είναι για χαζούς ή αδαείς. Σκεφτείτε τι εκδρομή θα ήταν αυτή όταν επικεφαλής της είχε τον πιο γνωστό ¨Γκρίζο Λύκο¨ της Θράκης τον Χατζισαλί…

Εντυπωσιακό επίσης πως όπως βλέπουμε, ο ¨καρκίνος¨ της ΤΕΞ, επιχειρεί μετάσταση και στην Βέροια…

Παρατηρείστε επίσης το ντεκόρ στην φωτογραφία:  Οθωμανοί στρατιώτες, ο Μουσταφά Κεμάλ στην νιότη του, μεγάλη τουρκική σημαία και η σημαία της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨ .

¨Ωραίο¨ και κυρίως ελπιδοφόρο για το μέλλον της Θράκης σκηνικό…