ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΗΔΗ 16 ΜΗΝΕΣ

 

 

Παράταση της κράτησης αποφασίστηκε για τον Αμερικανό ιερέα Μπράνσον, μετά από 16 μήνες
Για πρώτη φορά μετά από 16 μήνες, προσήχθη ενώπιον δικαστηρίου ο Αμερικανός ιερέας Άντριου Γκρέιγκ Μπράνσον, ο οποίος συνελήφθη στις 9/12/2016. Αποφασίστηκε η συνέχιση της κράτησης του Μπράνσον.

Ο Μπράνσον κατηγορείται πως διέπραξε εγκλήματα εξ ονόματος των  FETÖ και ΠΚΚ και αντιμετωπίζει κατηγορία για κατασκοπεία. Το αίτημα του για αποφυλάκιση απορρίφθηκε και η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 7 Μαίου.

Μεταξύ των θεατών υπήρχαν και πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι. Η Νορίν Μπράνσον-σύζυγος  του ιερέα έκατσε στο σημείο που είναι καθορισμένο για τους συγγενείς των κατηγορουμένων, ενώ κατά την διάρκεια της ανάγνωσης της περίληψης του κατηγορητηρίου, παρακολουθούσε τις σημειώσεις.

Στην διάρκεια της διαδικασίας ο ιερέας Άντριου Μπράνσον αδιαθέτησε και έκατσε στην θέση του. Ξεκουράστηκε για λίγο και όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε αν μπορεί να συνεχίσει, είπε πως ¨Το πρόβλημα δεν είναι στις φυλακές Σακράν, αλλά στο κεφάλι μου. Μένω σε κελί ενός ατόμου. Έχει διαταραχτεί η ψυχολογία μου. Κάνω χρήση ψυχοφαρμάκων. Επιθυμώ να μεταφερθώ σε άλλο κελί¨.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε πως θα το αίτημα του θα αξιολογηθεί. Ο Μπράνσον αργότερα συνέχισε την κατάθεση του, από εκεί που είχε σταματήσει.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για άλλη ημερομηνία, ενώ αποφασίστηκε η συνέχιση της κράτησης του Μπράνσον.

https://www.sondakika.com/haber/haber-ilk-kez-hakim-karsisina-cikan-abd-li-rahibin-10762786/
17/4/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email