Η ¨ΔΑΣΚΑΛΑ ΑΪΣΕ¨ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ

 

 

Είχε δηλώσει ¨Να μην πεθαίνουν παιδιά¨ : Η δασκάλα Αϊσέ σήμερα μπήκε φυλακή μαζί με το 6 μηνών παιδί της

Η Τσελίκ που έγινε γνωστή ως ¨Δασκάλα Αϊσέ¨ λόγω της φράσης αυτής που είπε σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή ¨Λευκό Σόου¨ στο Kanal D, της είχε ασκηθεί δίωξη για ¨διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας¨. Στις 2/10/2017 της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους και 3 μηνών.

Η Τσελίκ είχε ζητήσει αναστολή εκτέλεσης της ποινής για να μπορέσει να δώσει μητρικό γάλα στο παιδί της στους πρώτους έξι μήνες της ζωής του. Το αίτημα είχε υποβάλλει τότε ο δικηγόρος της ο Μαχσουνί Καραμάν.  Μετά από το αίτημα η ποινή είχε ανασταλεί μέχρι σήμερα

Ακολούθως ο δικηγόρος της προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο (ΑΥΜ), υποστηρίζοντας πως υπήρξε παραβίαση δικαιώματος και ζητώντας να μην μπει η Τσελίκ στην φυλακή. Το ΑΥΜ δεν έβγαλε καμία απόφαση.

Σύμφωνα με την είδηση από το Πρακτορείο Μεσοποταμία, η Τσελίκ σήμερα μαζί με τον δικηγόρο της, πήγαν στα δικαστήρια του Ντιγιαρμπακίρ, υποβάλλοντας αίτημα δεκαήμερης αναβολής εκτέλεσης της ποινής. Αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.

Ούτε στην είσοδο του δικαστηρίου, ούτε στην έξοδο, επετράπη στην δασκάλα να κάμει κάποια δήλωση.

……………………

Η δασκάλα Αϊσέ Τσελίκ  στις 17:45 με αστυνομικό όχημα μεταφέρθηκε στις φυλακές τύπου Ε του Ντιγιαρμπακίρ. Εκεί παραδόθηκε στους αρμοδίους της φυλακής για την εκτέλεση της ποινής της.

 

http://www.diken.com.tr/cocuklar-olmesin-demisti-ayse-ogretmen-alti-aylik-kiziyla-cezaevine-konuldu/
20/4/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email