ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

 

Τελετή στην Αθήνα για τους διπλωμάτες που έγιναν μάρτυρες
Εις ανάμνηση των διπλωματών και των οικογενειών τους που έγιναν μάρτυρες σε δολοφονίες που έγιναν στην Ελλάδα, εγκαινιάστηκε στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, ένας ¨Χώρος Τιμής¨
Στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, εγκαινιάστηκε ένας Χώρο Τιμής με ασπρόμαυρες γκραβούρες των Γκαλίπ Οζμέν, της κόρης του Νεσλιχάν Οζμέν, του ακόλουθου Χαλούκ Σιπαχίογλου και του ακόλουθου Τύπου Τσετίν Γκιοργκού. Οι μάρτυρες διπλωμάτες τιμήθηκαν με τελετή που οργανώθηκε στο κτίριο της πρεσβείας.  Στην τελετή μετείχαν ο ακόλουθος της πρεσβείας Μεχμέτ Σεκερτζί, η πρόξενος Αθήνα-Πειραιά Ογιά Γιαζάρ και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ιλχάν Αχμέτ.

Ο πρέσβης Χαλίτ Τσεβίκ δεν μπορούσε να μετάσχει διότι βρισκόταν στην κηδεία του βουλευτή και διπλωμάτη Ντενίζ Μπολούκμπασι. Ο Μπολούκμπασι όταν υπηρετούσε σαν ακόλουθο στην πρεσβεία στην Αθήνα, το 1991 υπέστη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο του από την τρομοκρατική οργάνωση 17ης  Νοέμβρη και τότε είχε τραυματισθεί βαριά.
Η τελετή άρχισε με ενός λεπτού σιγή και ακολούθως στην ομιλία του ο επιτετραμμένος της πρεσβείας Μεχμέτ Σεκερτζί είπε πως ¨Δεν ξεχάσαμε και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε αυτούς που θυσίασαν την ζωή τους για την πατρίδα και το έθνος¨.
Ο Σεκερτζί στην ομιλία του υπενθύμισε πως  στις 31/7/198ο, ο ακόλουθος Τύπου Γκαλίπ Οζμέν και η 14 ετών κόρη του Νεσλιχάν Οζγκέν, έγιναν μάρτυρες από ένοπλη επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης ASALA. To 1991 μετά από ένοπλη επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, έγινε μάρτυρας ο Τσετίν Γκιοργκού.  Μάρτυρας πάλι από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, έγινε το 1994 και ο ακόλουθος Ομέρ Χαλούκ Σιπαχίογλου.

https://www.sondakika.com/haber/haber-atina-daki-sehit-diplomatlar-icin-toren-10683928/

22/3/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email