ΜΟΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ DEB ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

 

 

Ο πρόεδρος του DEB επισκέφτηκε το χωριό Λινό

Στις 9/3/2018 ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς-Γενικός Πρόεδρος του DEB επισκέφτηκε το χωριό Δρανιά στην ορεινή περιοχή της Κομοτηνής, έκανε μαζί με την κοινότητα του χωριού την προσευχή της Παρασκευής και μίλησε στον κόσμο του χωριού μπροστά στο τζαμί.

Ο πρόεδρος του DEB άρχισε την ομιλία του χαιρετίζοντας τον κόσμο και είπε: ¨ Από τότε που με την συνθήκη της Λωζάννης αφεθήκαμε ως μειονότητα, τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης ακόμη συνεχίζονται. Γίνεται προσπάθεια να μας αφαιρεθούν τα δικαιώματα που έχουμε. Σε θέματα όπως το κλείσιμο των συλλόγων μας λόγω της λέξης ¨τουρκικός¨, στην εκπαίδευση και στις μουφτείες δεν έχει καταγραφεί καμία πρόοδος. Περιμένουμε να ληφθούν επειγόντως μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, ιδίως μετά από την επιβεβαίωση από την ΕΛΣΤΑΤ πως πρόκειται για την πιο φτωχή περιοχή της χώρας.¨

………………..

http://debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=5539

10/3/2018

Σχ: Το κόμμα  DEB παρά το ότι πέρασαν τόσες μέρες από την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δεν έχει βγάλει ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ούτε θετική ούτε αρνητική σχετικά με την σύλληψη.

 Είπαμε οι άνθρωποι αυτοί λειτουργούν σαν φερέφωνα της Τουρκίας και ανάλογη πρέπει να είναι και η πολιτική (και όχι μόνο)  αντιμετώπιση τους.   

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email