ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

 

H E.E. καθόρισε τον στόχο: ¨H Τουρκία πρέπει να επικεντρωθεί   όχι στην ιδιότητα του πλήρους μέλους αλλά σε έναν  ¨στρατηγικό συνεταιρισμό¨.  

 

Ο υπεύθυνος για θέματα διεύρυνσης επίτροπος της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν, αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις στα επόμενα χρόνια, δήλωσε πως ¨ H Τουρκία πρέπει να επικεντρωθεί  όχι στην ιδιότητα του πλήρους μέλους αλλά σε έναν  ¨στρατηγικό συνεταιρισμό¨.

Ο υπουργός Ε.Ε. Ομέρ Τσελίκ στις 7 Φεβρουαρίου, είχε δηλώσει πως η Τουρκία κάλυψε τα 72 κριτήρια που είχαν ζητηθεί για να υπάρξει ¨απελευθέρωση από την βίζα¨.  Οι υπουργοί εξωτερικών της Ε.Ε. είχαν τονίσει πως για την ¨απελευθέρωση της βίζας¨ χρειάζεται και η χαλάρωση του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Σύμφωνα με την είδηση από την DW, Ο Χάν δήλωσε: Η Τουρκία τα επόμενα έτη, όπως πρότεινε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, αντί των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, πρέπει να επικεντρωθεί σε ένα στρατηγικό συνεταιρισμό.

Ο Χαν είπε πως με αυτό τον τρόπο ¨Θα υπάρχει καλόβουλη πρόσβαση, χωρίς να δημιουργούνται εντάσεις στις αμοιβαίες σχέσεις¨ και πρόσθεσε πως ¨ο συνεταιρισμός στις σχέσεις είναι μια νέα προοπτική και θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών¨.

……………….

Ο επίτροπος είπε πως η Τουρκία ¨Είναι ένας πολύ σημαντικός γείτονας για την Ε.Ε.¨ και αναφερόμενος στην διμερή συνεργασία είπε πως ¨συχνά λειτουργεί πολύ καλά ¨ και τόνισε πως ¨η ένταση στις σχέσεις δεν είναι προς όφελος των δύο πλευρών¨.

………………

AB ‘hedefi’ belirledi: Türkiye tam üyeliğe değil, ‘stratejik ortaklığa’ yoğunlaşmalı

22/2/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email