ΕΝΤΟΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙΞ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

 

Θα πάει ο Τσίπρας στα Ίμια; Το τουρκικό σκάφος σε εγρήγορση

Μετά από την ανακοίνωση πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας θα πήγαινε στην Κάλυμνο, τουρκικό πολεμικό σκάφος εγκαταστάθηκε γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια.

Μετά από την ανακοίνωση πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας θα πήγαινε στην Κάλυμνο, ένα πολεμικό τουρκικό σκάφος, 1 φουσκωτό και τρεις ομάδες του λιμενικού εγκαταστάθηκαν πέριξ των βραχονησίδων Ίμια. Παρατηρήθηκε πως στα ελληνικά χωρικά ύδατα βρισκόταν έτοιμο ένα φουσκωτό. Στις βραχονησίδες Ίμια που βρίσκονται στα 3 μίλια από το Μπόντρουμ και των οποίων η μοίρα δεν είναι σαφής, μονάδες του τουρκικού λιμενικού δεν επιτρέπουν ούτε πουλί να πετάξει. Κινητικότητα παρατηρήθηκε στις βραχονησίδες Ίμια που επί 22 έτη φυλάσσεται από Τούρκους και Έλληνες στρατιώτες.

Μετά από την ανακοίνωση πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεπτόταν την Κάλυμνο και λόγω της πιθανότητας να περάσει από τα Ίμια, ο τουρκικός στρατός άρχισε να φυλά σκοπιά περιφερειακά των βραχονησίδων. Ένα τουρκικό σκάφος αναμένει ανοιχτά του Γκιουμουσλούκ, ενώ στα ανοιχτά του Τουργκουτρέις  άρχισε να φυλά σκοπιά ένα φουσκωτό. Σκάφος του τουρκικού λιμενικού περιπολεί περιφερειακά των βραχονησίδων Ίμια

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Οι Έλληνες στρατιώτες βλέποντας την ομάδα του τουρκικού λιμενικού να περιπολεί γύρω από τα Ίμια, έκαναν ανακοίνωση μέσω μεγαφώνου. Το ελληνικό λιμενικό χρησιμοποίησε την φράση ¨Ομάδα του τουρκικού λιμενικού, αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Παρακαλούμε εγκαταλείψτε τα χωρικά μας ύδατα¨. Τότε η ομάδα του τουρκικού λιμενικού, απάντησε πως ¨Εδώ είναι τουρκικά χωρικά ύδατα¨.

http://www.yeniakit.com.tr/haber/cipras-kardaka-mi-cikacak-turk-gemisi-teyakkuzda-411057.html

6/12/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email