ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΟΝΒΟΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

 

Eπίθεση με βόμβα σε κονβόι οχημάτων των ΤΕΔ που συνοδεία τζιχαντιστών προσπαθούσε να πάει στα νότια του Χαλεπίου

Κονβόι των ΤΕΔ το οποίο την ώρα που κατευθυνόταν στην κωμόπολη Ελ Αγίς στα νότια του Χαλεπίου, σταματήθηκε με πυρά από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του και αφού αποσύρθηκε για κάποιο διάστημα, μετά πάλι προσπάθησε να πάει στην περιοχή και τότε δέχθηκε επίθεση με βόμβες στην περιοχή Αταρίμπ. Από την επίθεση καταστράφηκαν τουλάχιστον δύο οχήματα, ενώ ανακοινώθηκε πως έχασε την ζωή του ένας πολίτης-εργαζόμενος στις ΤΕΔ και τραυματίστηκε ένας στρατιώτης. Τοπικές πηγές αναφέρουν πως το κονβόι των ΤΕΔ συνοδεύεται από μαχητές της οργάνωσης Χεγιέτ-Ταχρίρ ους Σαμ.

Χτες το βράδυ (29/1) ένα μεγάλο κονβόι οχημάτων των ΤΕΔ, που κατευθυνόταν στα νότια από το Χαλέπι, ήρθε αντιμέτωπο με τον στρατό της Συρίας και τους συμμάχους τους. Η πορεία του κονβόι σταματήθηκε από βομβαρδισμό αεροσκαφών της Ρωσίας ή της Συρίας και από πυρά του πυροβολικού της Συρίας, ενώ αναφέρθηκε πως το κονβόι συνοδευόταν από μαχητές της οργάνωσης Χεγιέτ-Ταχρίρ ους Σαμ (οργάνωση που αποτελείται από πρώην μαχητές του Μετώπου Νούσρα).

Μετά από την ένταση με τον συριακό στρατό και τους συμμάχου τους, το κονβόι των ΤΕΔ αποσύρθηκε στο Κεφέρ Κερμίν και μετά από αναμονή 12 ωρών, σήμερα (30/1) πήρε ξανά τον δρόμο για την Ελ Αγίς. Αλλά καθώς τον κονβόι βρισκόταν κοντά στην Αταρίμπ, συνέβη μια έκρηξη. Από την έκρηξη καταστράφηκαν τουλάχιστον δύο οχήματα, ενώ ανακοινώθηκε πως έχασε την ζωή του ένας πολίτης-εργαζόμενος στις ΤΕΔ και τραυματίστηκε ένας στρατιώτης.

…………….

Το Αλ Τζαζίρα ανακοίνωσε πως στην επίθεση σκοτώθηκαν 3 Τούρκοι στρατιωτικοί ενώ το Ελ Μεγιαντίν που έχει έδρα τον Λίβανο κάνει λόγο για 2 Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν

……………….

Cihatçılar eşliğinde Halep’in güneyine gitmeye çalışan TSK konvoyuna bombalı saldırı

30/1/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email