ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ¨ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ¨ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΣΑΔΙΚ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

 

Κείμενο του ιστολόγιου   10/1/2018

Εκδήλωση στην Αδριανούπολη στις 8/1/2018 προς τιμήν του Αχμέτ Σαδίκ, με διοργλανωση από την Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας. Παρόντες ήταν ο ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αδριανούπολης Ερχάν Ταμπάκογλου , ο αντινομάρχης Αδριανούπολης, ο αστυνομικός διευθυντής και μεταξύ των ομιλητών ήταν και η Ισίκ Σαδικ-χήρα του Αχμέτ Σαδίκ.

Σε ένα σημείο της ομιλίας της είπε : ¨Οι ηγέτες γεννιούνται, δεν μπορείτε να τους αναθρέψετε. Ήταν ένας ήρωας. Αν και ήξερε πως θα τον σκοτώσουν, η τελευταία φράση που είπε σε εμένα ήταν πως «Πέραν του Αλλάχ όποιος και να βγει μπρος μου δεν φοβάμαι» ¨.

Ο δημιουργός μας τον πήρε στην πιο δημουργική του εποχή και τον τοποθέτησε στα πιο υψηλά αξιώματα. Το πιστεύω πως τον έβαλε εκεί. Παρά το ότι πέρασαν 22 έτη από τον θάνατο του στις 24/7/1995, μετέχω σε πολλές εκδηλώσεις προς τιμήν του.¨

Προφανώς κάποιοι στην Τουρκία βολεύονται με το να διαδίδουν χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, πως ο θανατος του Σαδίκ δεν ήταν τροχαίο δυστύχημα, αλλά δολοφονία.

Η αλήθεια είναι πως αν ζεις στην Τουρκία, είναι λογικό να κάνεις τέτοια σκέψη, διότι με αυτά που βλέπεις να έχουν γίνει εκεί….