ΣΗMΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ YPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συμφωνία στο Χαλέπι: Στις περιοχές που ελέγχει το YPG αναρτήθηκαν δίπλα δίπλα οι σημαίες της Ροζάβα και της Συρίας.

Μετά από την συμφωνία που επετεύχθη στο Χαλέπι, ανάμεσα στο YPG και στον συριακό στρατό, στις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι αναρτήθηκαν και κυματίζουν δίπλα δίπλα οι σημαίες της Συρίας και της Ροζάβα.

Έτσι στα κτίρια υπηρεσιών σε περιοχές που ελέγχονται από ους Κούρδους, άρχισαν να κυματίζουν δίπλα δίπλα οι σημαίες της Συρίας και της Ροζάβα.

Σύμφωνα με το Al Masdar που ακολουθεί μια γραμμή πλησίον της συριακής κυβέρνησης, μετά από την συμφωνία που έγινε στις 19 Δεκεμβρίου, η οργάνωση PYD-YPG επέτρεψε την ανάρτηση της συριακής σημαίας στις συνοικίες Σεϊχ Μαξούντ, Σεϊχ Χιντίρ, Ελ Χουλκ, Μπουστάν Ελ Πασά και Εσρεφίγιε.

……………….

Σύμφωνα με την συμφωνία που επετεύχθη με ρωσική διαμεσολάβηση, οι Κούρδοι θα κρατήσουν την στρατιωτική τους θέση στην συνοικία Σείχ Μαξούντ, ενώ στις άλλες συνοικίες θα συσταθούν κοινά σημεία ελέγχου με τον συριακό στρατό.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό Hasan Riza στο τουίτερ, στην περιοχή Αγίν Ελ Τελ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του YPG, σήμερα αναρτήθηκαν οι σημαίες της Συριας σε κρατικά κτίρια

Halep’te anlaşma: YPG kontrolündeki bölgelerde Rojava ve Suriye bayrakları yan yana

26/12/2017