ΔΡΑΣΗ-ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΜΙ —BINTEO

 

 

 

Δράση απο τους Alperenler (σχ.μεταφρ. : εθνικιστικη ομάδα του κόμματος του Ντεστιτζη) Πρώτα τεκμπίρ και μετά ναμάζι μέσα στην Αγία Σοφία

Ομάδα που μπήκε μέσα στο μουσείο Αγίας Σοφίας αρχικά ανέγνωσε το εζάν και μετά έκαναν ναμάζι.

Ομαδα των Alperenler Κωνσταντινούπολης, μπήκαν στο μουσείο Αγία Σοφία. Την ωρα που οι τουρίστες γυρνούσαν μέσα εκεί, ένα άτομο της ομάδας άρχισε να διαβάζει το εζάν. Τότε επενέβησαν οι αρμόδιοι.

Άλλα μέλη της.ομάδας αφού είπαν το τεκμπίρ, συνέχισαν να κάνουν το ναμάζι τους. Η ομάδα έκανε το μεσημεριανό ναμάζι μέσα στην Αγία Σοφία. Όλα.αυτά που συνέβησαν εντός της Αγίας Σοφίας, καταγράφηκαν σε ερασιτεχνική κάμερα.

Μετά.από το ναμάζι, τα μέλη της ομάδας αυτής μεταφέρθηκαν στην αστυνομία. Τους πήραν καταθέσεις και αφέθηκαν ελέυθεροι.

Μετά από την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, άρχισε πάλι να τίθεται σε κυβερνητικούς κύκλους το αίτημα να λειτουργήσει παλι ως τζαμί η Αγία Σοφία.

Η Αγία Σοφία κατασκευάστηκε τον 6ο αιώνα, μετατράπηκε σε τζαμί από τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή το 1453 και τέλος έγινε μουσείο από τον Ατατούρκ το 1935.

Diken 11/12/2017

Σχ: Μα καλά τι καφρίλα είναι αυτή ; Τι σχέση έχει η απόφαση του Ισραήλ και η στηριξη του Τραμπ σε αυτήν με την ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ εκκλησία της Αγίας Σοφίας ;

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email