ΠΙΚΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ EΡΝΤΟΓΑΝ…

 

 

Πριν από την συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν: Ρωσία και YPG υπέγραψαν ¨επίσημα¨ πρωτόκολλο

Το YPG παρέδωσε στην Ρωσία 42 Ρώσους πολίτες που ήταν παιδιά και σύζυγοι μελών της ISIS στην Συρία. Κατά την ¨παράδοση¨ οργανώθηκε συνέντευξη τύπου και υπεγράφη ¨επίσημο πρωτόκολλο¨ με Ρώσο στρατηγό.

Αυτή η τελετή υπογραφής που σημαίνει πως η Ρωσία δέχεται σαν επίσημο ομόλογο της το YPG που η Τουρκία θεωρεί ως  ¨τρομοκράτες¨, συνέπεσε να γίνει λίγο πριν από την σημερινή επίσκεψη του Ερντογάν στην Μόσχα. Η ανακοίνωση που είχε κάνει παλιότερα η Ρωσία πως θέλει να εντάξει στις συνομιλίες που γίνονται στην Αστάνα και το YPG, είχε προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο Ρώσος στρατηγός Αλεξάντερ Κιμ, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Ρωσικής Γερουσίας Δρ. Ζιγιάντ Ελ Σενσεμπί, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ¨Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων Τζιζίρε¨-μέρος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων οι οποίες αποτελούνται κυρίως από το YPG και ο εκπρόσωπος του YPG Νουρί Μαχμούντ

Μετά από την συνέντευξη τύπου υπογράφτηκε ¨επίσημο πρωτόκολλο¨ για την παράδοση στην Ρωσία 13 γυναικών και 29 παιδιών που ήταν μελών της ISIS.

Ο Ελ Σεμπσεμπί ευχαρίστησε το YPG και το Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων Τζιζίρε για την παράδοση των Ρώσων πολιτών και δήλωσε πως ¨Ελπίζουμε πως οι σχέσεις μας δεν θα περιοριστούν μόνο στην παράδοση αυτή , αλλά θα ενδυναμωθούν επίσης οι πολιτιστικές, κοινωνικές και οικονομικές μας σχέσεις¨.

Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi: Rusya ve YPG ‘resmen’ protokol imzaladı

13/11/2017