ΤΟΥΡΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ-ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ

 

 

Εργάζεται για να συναντήσει μια γενιά ξανά την ταυτότητα της

Ο ηθοποιός, δικηγόρος και αρθρογράφος Γενισεχιρλίογλου δήλωσε: ¨Το να είσαι δυτικόφιλος σήμαινε πως είσαι σύγχρονος, διανοούμενος και προοδευτικός, ενώ εγώ αγωνίζομαι ώστε η γενιά που η διανοητική της δομή και είχε καταστεί άγονη, να συναντήσει πάλι την ταυτότητα της και να μπορέσει να σταθεί πάλι στα πόδια της.

Ο Γενισεχιρλίογλου που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σίριαλ ¨Πρωτεύουσα-Αμπντουλχαμίτ¨ που παίζεται στο κανάλι TRT1, λέει πως ασχολείται με τη ηθοποιία και αρθρογραφεί στα πλαίσια συγκεκριμένης αποστολής.

Ο Γενισεχιρλίογλου λέει πως οι νέοι απομακρύνθηκαν από τις αρχαίες τους αξίες και δηλώνει πως ¨ Αγωνίζομαι ώστε η γενιά που ντρέπονταν για τις αρχαίες αξίες μας, μιμούνταν συνεχώς την Δύση και πίστευε πως το να είσαι δυτικόφιλος σήμαινε πως είσαι σύγχρονος, διανοούμενος και προοδευτικός, να συναντήσει πια ξανά την ταυτότητα της και να μπορέσει να σταθεί πάλι στα πόδια της. Τα διηγήματα που γράφω και οι χαρακτήρες που παίζω σχετίζονται με αυτήν μου την αποστολή και εάν εγώ αυτό το πέτυχα στα 55 μου έτη, εσείς οι νέοι μπορείτε να το πετύχετε πολύ πιο άνετα.

Ο Γενισεχιρλίογλου απευθύνοντας συμβουλές στους νέους ανέφερε  : ¨Στους νέους που κατευθύνονται στο να πληγώσουν την κοινωνία και το έχουν καταστήσει αυτό και σκοπό τους, τους λέω το εξής: ¨Είστε γόνοι της αρχαίας ιστορίας, είστε η νέα γενιά μιας ιστορίας 2.500 ετών. Εσείς ενάντια σε αυτούς που ανοίγουν πληγές, θα γίνετε αυτοί που με την τέχνη, την φιλολογία και τον αρχαίο πολιτισμό σας θα επουλώσετε αυτές τις πληγές. Διότι το μέλλον μας σχετίζεται με τους νέους μας. Εάν αυτοί μελετήσουν πολύ, πιστέψουν στον εαυτό τους, στηρίξουν την ιστορία τους και πραγματώσουν διαμέσου αυτής μια οικουμενική ανάγνωση, τότε κανείς δεν θα μπορέσει να καταστρέψει την Τουρκία¨.
………
https://www.haberler.com/bir-neslin-yeniden-kimligine-kavusmasi-icin-10187916-haberi/
30/10/2017

Σχ: Βρείτε ΕΝΑ ανάλογο σίριαλ ή και ηθοποιό στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ! Και αν υπάρχει θα τον ξέρουν μόνο οι συγγενείς τους. Η κατάσταση μας είναι τραγική και όσοι δε το βλέπουν, να ανοίξουν επιτέλους τα μάτια τους. Για να μην αναφερθούμε στα σκουπίδια που παίζονται από κάποιους αντίχριστους αυτή την εποχή σε θέατρα της Θεσσαλονίκης…

Άλλοτε αγιοτόκος και τώρα πορνοτόκος Θεσσαλονίκη…