ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

 

Αμανατίδης: Κινήσεις της κυβέρνησης για τη Σαρία το επόμενο διάστημα

Κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για το θέμα της εφαρμογής της Σαρία στη Θράκη, προανήγγειλε ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Επι Κοινωνία της ΕΡΤ 3 και απαντώντας σε ερώτηση για το αναχρονιστικό καθεστώς ανέφερε ότι «Για το θέμα της Σαρία, θα δείτε στο επόμενο διάστημα ότι θα υπάρξουν κινήσεις. Δεν είμαι αρμόδιος να το ανακοινώσω αλλά θα δείτε εξελίξεις»

Μάλιστα διευκρίνισε ότι αυτές θα είναι το επόμενο διάστημα και σίγουρα πριν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όπου αναμένεται αποφαση μετά την προσφυγή μουσουλμάνας κατοίκου της Θράκης για υπόθεση κληρονομικού δικαίου.

http://www.azinlikca.net/eidiseis/item/10010-amanatidis-kiniseis-tis-kivernisis-gia-ti-saria-to-epomeno-diastima.html

7/11/2017

Σχ: Γνώμη μας είναι πως όποια αλλαγή και προτίθεται να κάνουν, είναι απαραίτητο πρώτα να υπάρξει και μια γνωμοδότηση από τις νόμιμες μουφτείες που ζουν και ξέρουν καλύτερα τα πράματα από όλους μας.

Επίσης καλά θα είναι να θυμόμαστε πως σε διεθνές επίπεδο όταν μας εγκαλούν για τον διορισμό των μουφτήδων, εμείς ισχυριζόμαστε (και πολύ σωστά) πως έχουν και δικαστικές αρμοδιότητες και ότι αν μόνοι μας τις καταργήσουμε, θα βρεθούμε σε δυσκολότερη θέση.

Εκτός αν θέλουμε να δούμε μελλοντικά ως νόμιμους μουφτήδες τις ¨μαριονέτες¨ της Άγκυρας…