ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ ΣΤΟ ΔΕΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΕΒΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

 

 

Εορτάστηκε το «Κουρμπάνι του Νοεμβρίου» στον τάφο του Μουρσέλ Μπαλί από τον Τεκέ Σεγγίντ Αλί Σουλτάν

Στο ταφικό μνημείο του Μουρσέλ Μπαλί κοντά στον οικισμό Ρούσας του Νομού Έβρου  πραγματοποιήθηκε το περίφημο «Κουρμπάνι Νοεμβρίου- Κουρμπάνι Μουρσάλ» που διοργανώνεται κάθε χρόνο για τη μνημόνευση του Μουρσέλ Μπαλί, όπου ήταν ο γιος του Σεγγίντ Αλί Σουλτάν ιδρυτή του ιστορικού Τεκκέ της Ρούσσας.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο «Κουρμπάνι του Νοεμβρίου». Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Προστασίας του Τεκέ Σεγγίντ Αλί Σουλτάν κ. Αχμέτ Καράχουσεϊν και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι υποδέχτηκαν τους καλεσμένους σε αυτή την σημαντική εκδήλωση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Τεκές του Σεγγίντ Αλή Σουλτάν εδώ και δυο χρόνια στις εκδηλώσεις του δεν ετοιμάζει τραπέζι για το πρωτόκολλο και οι επίσημοι καλεσμένοι κάθονται μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες στα ίδια τραπέζια. Αυτό αποτελεί μια αξιέπαινη  κίνηση που έκανε και εφέτος εξαιρετικά θετική εντύπωση στον κόσμο.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του Αζινλίκτσα, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μπαμπά -Μόντι (Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Μπεκτασήδων) από τα Τίρανα της Αλβανίας, ο κ. Χουσεΐν Μπασάρ εκπρόσωπος του Χαραμπάτι Μπαμπά στην Κωνσταντινούπολη, ο Μουτταλίπ Μπεκιρί από το Χαραμπάτι Μπαμπά, ο Μπαμπά -Μαχμούν Αϊντήν εκπρόσωπος του Τεκέ Σαρί Σαλτούκ, ο κ.  Κεμάλ Ακγκιούν  Πρόεδρος του Κέντρου Αλεβίτικης Σκέψης, κ. Μουζαφφέρ Μπιρσέλ  Πρόεδρος του Ιδρύματος Τζεμ της Τσόρλου, Μουζαφφέρ Μπιρντάλ Πρόεδρος του Ιδρύματος Τζεμ της Αδριανούπολης, ο Ντεντέ-Κενάν Χασάνοβ από το Τεκέ Αλί Κότς της Μάστανλι Βουλγαρίας, κ. Ζουμπούκ Μπατζάκ  Πρόεδρος του  Συλλόγου Μάστανλι, ο κ. Μουσταφά Αλί Μουσταφά Κιρτζαλί Πρόεδρος του Συλλόγου Αλεβιτών Μπεκτασίδων της Νότιας Βουλγαρίας, κ. Κεβσέρ Κοτσερντίν Πρόεδρος του Συλλόγου Αλί Κοτς Μπαμπά της Τεκίρνταγ (Ραιδεστού) Τσόρλου Τουρκίας, ο Μπαμπά-Μεχμέτ Τιργιακί του Παραρτήματος Μπαμπαγκάν της Τεκίρνταγ, ο Μπαμπάς-Αχμέτ Κασάπογλου του Παραρτήματος Μπαμπάι Τσόρλου, οι Μπαμπάδες Αλί Ιχσάν Μετά και Μουσταφά Τσετίν του Σεγγίντ Αλί Σουλτάν της Αδριανούπολης, ο Πρόεδρος των Ενώσεων Αλεβιτών Μπεκτασίδων Γερμανίας κ. Χουσεΐν Μάτ καθώς και οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κα. Νατάσσα Γακαρά και ο κ. Δημήτριος Ρίζος, ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, οι βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά,.

http://www.azinlikca.net/eidiseis/item/10136-eortastike-to-kourmpani-noemvriou-ston-tafo-tou-moursel-mpali.html

13/11/2017

Σχ: Για πολλοστή φορά να συγχαρούμε την ηγεσία του τεκέ της Ρούσας και τον κόσμο της περιοχής που μετά από χρόνια σουνιτικής προξενοκρατίας, εξεγέρθησαν και πήραν την θρησκεία τους στα χέρια τους,  χωρίς να εμπλέκονται άλλοι που επιδιώκουν πολιτικούς σκοπούς και μάλιστα δια της επιβολής ! Μπράβο επίσης και στους βουλευτές που τίμησαν με την παρουσία τους τους ανθρώπους αυτους στην θρησκευτική τους τελετή.

Να επισημάνουμε πως μέχρι τώρα (17:32 της 13/11/2017) καμία άλλη μειονοτική ιστοσελίδα δεν έγραψε τίποτε για ένα τόσο σημεντικό γεγονός.

Γιατί άραγε ;

Μήπως επειδή στην εν λόγω εκδήλωση δεν είχε κληθεί ο πρόξενος;