ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΙΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΛΕΒΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

Επίθεση με πέτρες έγινε στο Χαμπιμπλέρ ζεμεβί στο Σουλτάνγκαζί, από άγνωστο άτομο ή άτομα. Οι δράστες πέταξαν μέσα φλεγόμενο κουβά γιαουρτιού, από τον οποίο πήραν φωτιά τα χαλιά, αλλά γρήγορα τα έσβησαν οι υπάλληλοι εκεί. Έρευνα σχετικά με το σπάσιμο των τζαμιών άρχισε η αστυνομία.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 18:00 στο τζεμεβί Χαμπιμπλέρ. Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστο άτομο ή άτομα, έσπασαν τα τζάμια και πέταξαν μέσα έναν φλεγόμενο πλαστικό κουβά γιαουρτιού. Ο κουβάς δεν πέρασε μέσα, αλλά προκάλεσε φωτιά στα χαλιά. Το περιστατικό το είδαν οι υπάλληλοι, πήγαν στο τζεμεβί που την ώρα εκείνη ήταν κλειδωμένο και έσβησαν την μικρής έκτασης φωτιά. Μετά από την καταγγελία κατέφθασαν στην επριοχή μεγάλος αριθμός αστυνομικών.

Ο Χαϊντάρ Καρατεκίν υπάλληλος του τζεμεβί σε δήλωση που έκανε μετά από την επίθεση είπε: ¨Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ανοίξαμε την πόρτα, το χαλί είχε πάρει φωτιά. Υπήρχε ένας μικρός κουβάς γιουρτιού, μέσα από τον οποίο έσταζε κάτι. Αμέσως σβήσαμε την φωτιά στο χαλί. Ενημερώσαμε την αστυνομία και ήρθαν. ¨

http://www.dha.com.tr/istanbul/cemevine-tasli-saldiri/haber-1549828

9/11/2017