ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ

 

H  παραπάνω αφίσα είναι του Συλλόγου Νεολαίας Κενταύρου-Ξάνθης. Και δηλώνεται σε αυτήν πως συγκεντρώνονται χρήματα για να φυτευτούν ελιές στην Παλαιστίνη, ενώ δίνονται και τα τηλέφωνα των αρμόδιων για την συγκέντρωση των χρημάτων.

Ο σκοπός για τον οποίο συγκεντρώνονται τα χρήματα, κατά την γνώμη μας είναι σωστός. Ξέρουμε όλοι τα πάνδεινα που τραβάνε ο Παλαιστίνιοι από την πολιτική του εποικισμού που εφαρμόζει το Ισραήλ.

Θα ήταν όμως αξιοσημείωτο αν μια φορά επιτέλους έκαμναν και κάτι το οποίο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μέσα στα όρια που έχει η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Π.χ. θα έκαμναν κάτι τέτοιο τον καιρό που Ερντογάν και Ισραήλ ήταν ¨κολλητοί¨; Διαφορετικά , το να ακολουθείς απλά ότι αποφασίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ όχι μόνο δεν είναι προοδευτικό αλλά είναι και ανησυχητικό για το μέλλον της περιοχής.

Ο σύλλογος αυτός είναι που οργανώνει κάθε καλοκαίρι το γνωστό Φεστιβάλ Νεολαίας Κενταύρου. Θα πρέπει λοιπόν να προσέξουν οι ιθύνοντες του, διότι σκοπός φανταζόμαστε του πανηγυριού είναι η ανάδειξη της ιδιοπροσωπίας του τόπου τους και όχι φυσικά να ευχαριστηθεί  ο Μέτε ή ο εκάστοτε πρόξενος…