ΠΟΙΝΗ ΧΑΔΙ ΣΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΜΙΤ

 

Ποινή-χάδι από την Γερμανία στον πράκτορα της ΜΙΤ Σαγιάν

Ποινή χάδι ανακοίνωσε δικαστήριο του Αμβούργου στον πράκτορα της ΜΙΤ Μεχμέτ Φατίχ Σαγιάν ο οποίος συγκέντρωνε πληροφορίες σχετικά με τους Κούρδους πολιτικούς στην Ευρώπη και σχεδίαζε δολοφονίες. Το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Ολοκληρώθηκε στο Αμβούργο η δίκη του πράκτορα της ΜΙΤ Μεχμέτ Φατίχ Σαγιάν ο οποίος συγκέντρωνε πληροφορίες σχετικά με τους Κούρδους πολιτικούς στην Ευρώπη και σχεδίαζε δολοφονίες. Το δικαστήριο του Αμβούργου που δίκασε τον Σατιάν που ήταν κρατούμενος από τον Δεκέμβριο του 2016, αγνόησε τα έγγραφα σχετικά με τα σχέδια δολοφονίας Κούρδων πολιτικών.

Το δικαστήριο ανέφερε πως ο Σαγιάν από τον Ιανουάριο του 2016 ως τον Νοέμβριο του 2016 συγκέντρωνε πληροφορίες για τους Κούρδους πολιτικούς που ζούνε στην Γερμανία και ότι για αυτό πήρε 20.950 ευρώ. Παρά τις πληροφορίες όμως αυτές που ο ίδιος ο Σαγιάν έδωσε όταν  ομολόγησε όταν τον συνέλαβαν, το δικαστήριο του έβαλε την χαμηλότερη ποινή.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ως αιτία για αυτή την απόφαση πρόβαλε πως η εργασία του Σαγιάν ήταν μικρής έκτασης και ότι δεν αποτελούσε απειλή για το γερμανικό κράτος. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε πως η ουσία του θέματος είναι πως οι εσωτερικές συγκρούσεις στην Τουρκία εξαπλώθηκαν σε εδάφη της Γερμανίας και πρόσθεσε πως η εργασία του Σαγιάν δεν ήταν επαγγελματική.

. Το δικαστήριο έκρινε πως η ποινή των 2,5 ετών που ζήτησε η εισαγγελία ήταν υπερβολική και αποφάσισε την τιμωρία του Σαγιάν σε 2 έτη φυλάκισης με περιοριστικούς όρους (αναστολή). Η ποινή αυτή στον Σαγιάν σχολιάστηκε πως ήταν σαν μια επιβράβευση του.

……………

https://anfturkce.net/kurdistan/almanya-dan-mIt-ajani-sayan-a-oeduel-gibi-ceza-97317

10/10/2017