ΔΕΞΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-29η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Χαρά στην Γιορτή της Δημοκρατίας στην Κομοτηνή

Δεξίωση παρατέθηκε στην Κομοτηνή επ΄ευκαιρία της 94ης επετείου της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας. Η εκδήλωση σφραγίστηκε από την αποχαιρετιστήρια ομιλία του προξένου Αλή Ριζά Ακιντζί. Με χειροκροτήματα αντιμετωπίσθηκε η φράση του ¨Το να βρίσκεται κάποιος εδώ ανάμεσα σας είναι ένα κέρδος είναι μια χαρά, είναι ένα από τα πιο τιμημένα μέρη στο οποίο μπορεί να υπηρετήσει ένας Τούρκος διπλωμάτης¨.

Στην δεξίωση που έγινε στην Κομοτηνή το βράδυ της 29/10, παράλληλα με τα μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, μετείχαν και Έλληνες αξιωματούχοι. Στην δεξίωση υπήρχε συμμετοχή από κάθε πλευρά της δυτικής Θράκης .

Τους μετέχοντες στην εκδήλωση υποδέχθηκαν ο πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζι, η σύζυγος του Χουλιά Ακιντζί και εργαζόμενοι του προξενείου

Στην δεξίωση μετείχαν ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, οι βουλευτές Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Ιλχάν Αχμέτ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η επίτιμη πρόεδρος του DEB Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Αχμέτ Ιμπράμ, περιφερειακοί σύμβουλοι, οι δήμαρχοι Μύκης-Τζεμίλ Καμπζά, Σαππών-Σταυρίδης και Αρριανών-Ριντβάν Αχμέτ, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Οζάν Αχμέτογλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Αϊντίν Αχμέτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ερτζάν Αχμέτ, ο πρόεδρος της GTGB Νετζάτ Αχμέτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μειονότητας Ν. Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου Σουλεϊμάν Ματζίρ, πρώην βουλευτές, πρόεδροι και διοικούντες       μειονοτικών συλλόγων, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, δάσκαλοι, θρησκευτικοί λειτουργοί και πολλοί ομογενείς.

Επίσης στην δεξίωση για την 29/10 μετείχε και η Σερρά Φετβατζί Μεντεσέ-εγγονή του Χατζη Εμίν Αγγά που έκανε το κεντρικό ρολόι της Ξάνθης.

……………………

………………

 

http://rodopruzgari.com/component/k2/item/7224-g%C3%BCm%C3%BClcine%E2%80%99de-cumhuriyet-bayram%C4%B1-co%C5%9Fkusu-ya%C5%9Fand%C4%B1.html

30/10/2017