ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ TOY ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΚΟΥΚ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διεθνές Πρακτορείο μετέδωσε: ¨Άρχισε στρατιωτική επιχείρηση προς το Κερκούκ¨

Το  πρακτορείο AFP αναφέρει πως ι ιρακινός στρατός άρχισε στρατιωτική επιχείρηση προς το Κερκούκ

Ιρακινός στρατηγός που μίλησε στο AFP ανέφερε πως ¨Ο ιρακινός στρατός άρχισε επιχείρηση για να ανακτήσει τα εδάφη που έχασε λόγω των γεγονότων του Ιουνίου-2014¨. Το AFP δεν ανακοίνωσε το όνομα του στρατηγού που έκανε την ενημέρωση.

Ο Κοσράτ Ρασούλ-αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν, ανακοίνωσε πως δεκάδες χιλιάδες πεσμεργκά έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή του Κερκούκ για να αντιμετωπίσουν απειλή του ιρακινού στρατού.

Ο Ρεσούλ πρόσθεσε πως ¨Από χτες το βράδυ ως τώρα ακόμη 6.000 πεσμεργκά, τοποθετήθηκαν έτοιμοι ενάντια στην απειλή του ιρακινού στρατού¨

Από την άλλη αναφέρεται πως μεγάλος αριθμό πεσμεργκά έχει σταλεί στι Κερκούκ. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αναφέρει πως ¨δεκάδες χιλιάδες¨ πεσμεργκά στάλθηκαν στην περιοχή εκεί.

Μετά από την κατάληψη περιοχών εκεί από την ISIS το 2014, τμήμα αυτών των περιοχών ανακαταλήφθηκαν από τις δυνάμεις του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Rudaw που έχει έδρα το Έρμπιλ, χτες το βράδυ παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα του ιρακινού στρατού περιφερειακά του Κερκούκ.  Μεταδόθηκε πως στην διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις του ιρακινού στρατού απείχαν μόνο λίγα χιλιόμετρα από τις δυνάμεις των πεσμεργκά.

……………………

http://www.yeniakit.com.tr/haber/uluslararasi-ajans-duyurdu-kerkuke-askeri-operasyon-basladi-385065.html

13/10/2017