ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ¨ΟΧΙ¨…

 

 

Κίνηση αναμένεται στην Αδριανούπολη λογω της ¨Γιορτής του ΟΧΙ¨

Κίνηση αναμένεται στον τουρισμό της Αδριανούπολης κατά την επέτειο της απάντηση ¨ΟΧΙ¨ που έδωσε η Ελλάδα απέναντι στην ιταλική κατοχή.

Ο διευθυντής τουρισμού του νομού Αδριανούπολης Αχμέτ Χατζίογλου στην δήλωση που έκανε στον ανταποκριτή του πρακτορείου Αναντολού, είπε πως το Σαββατοκύριακο αναμένεται έντονη τουριστική κίνηση από Έλληνες.

Ο Χατζίογλου ανέφερε πως από τις επαφές του με εκπροσώπους του κλάδου έμαθε πως τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν ετοιμάσει ειδικά προγράμματα για τους Έλληνες επισκέπτες και είπε ; ¨Σχεδόν το σύνολο των ξενοδοχείων είναι κλεισμένα για το Σαββατοκύριακο και σχεδόν όλα από Έλληνες τουρίστες. Πλέον ο κλάδος κάνει τα σχέδια του με βάση τους τουρίστες και αυτό προκαλεί στην Αδριανούπολη μια τουριστική κινητικότητα.  Ο ερχομός και η διαμονή των Ελλήνων τουριστών είναι πολύ σημαντική για την Αδριανούπολη και για τους ξενοδόχους και για τους τουρίστες.  Προσπαθούμε αυτήν την κινητικότητα να την μεγαλώσουμε¨.

Ο Μπουλέντ Μπατζίογλου-πρόεδρος του Συλλόγου Τουρισμού και Προώθησης Αδριανούπολης, υπογραμμίζει πως πρέπει η ιδιότητα της Αδριανούπολης ως συνοριακής πόλης να μετατραπεί ακόμη περισσότερο σε πλεονεκτήματα.

Ο Μπατζίογλου δήλωσε: ¨Η Αδριανούπολη είναι μια πόλη στο επίκεντρο της τουριστικής κινητικότητας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Οι Έλληνες γείτονες μας κατά τις εθνικές και θρησκευτικές γιορτές της Ελλάδας έρχονται στην Αδριανούπολη επιφέροντας μια τουριστική κινητικότητα. Μια από αυτές τις γιορτές είναι και το ¨ΟΧΙ¨.  Η 28η είναι η μέρα που κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, είπαν όχι στην Ιταλία που ήθελε να εισβάλει στην χώρα. Εκείνη την μέρα οι Έλληνες την γιορτάζουν με διάφορες εκδηλώσεις. Και φυσικά καθώς εμείς είμαστε συνοριακή πόλη, οι Έλληνες πολίτες έρχονται εδώ για να γιορτάσουν.  Αυτή την στιγμή τα ξενοδοχεία είναι σχεδόν 100% γεμάτα, ενώ κρατήσεις έχουν γίνει και σε κέντρα διασκέδασης. Οι Έλληνες σε αυτές τις μέρες διακοπών, θα τις γιορτάσουν ψωνίζοντας και γλεντώντας στην Αδριανούπολη¨
……………..

https://www.sondakika.com/haber/haber-ohi-bayrami-nda-hareketlilik-bekleniyor-10175335/

Σχ: Και στις θρησκευτικές γιορτές πάνε λέει στην Αδριανούπολη. Δηλαδή για παράδειγμα αν καταλάβαμε καλά, πάνε και Στα Χριστούγεννα. Και κάνουν Χριστούγεννα χωρίς εκκλησιασμό, δηλαδή Χριστούγεννα χωρίς Χριστό…

Ενισχύοντας την οικονομία του Ταγίπ Ερντογάν…

Ίσως θα έπρεπε να επιβάλλουμε ενα κόστος για τα ταξιδια εκτός Ε.Ε…