Ελληνικά νησιά δεν εντάχθηκαν στους αγώνες ιστιοπλοΐας του Μπόντρουμ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ελληνικά νησιά δεν εντάχθηκαν στους αγώνες ιστιοπλοΐας

Μετά από 29 χρόνια για πρώτη φορά ελληνικά νησιά βγήκαν από τον αγώνα ιστιοπλοΐας.

Οι αγωνιζόμενοι στους αγώνες ιστιοπλοΐας The Bodrum Cup δεν έμειναν χωρίς αντίδραση στο ότι η Ελλάδα με ανύπαρκτους λόγους επιβάλλει πρόστιμα σε τουριστικά και εμπορικά πλοία με τουρκική σημαία.

………………

Επί 29 χρόνια ένας κλάδο από τους αγώνες ιστιοπλοΐας που διοργανωνόταν στο Μπόντρουμ, γινόταν και στα ελληνικά νησιά. Φέτος τα ελληνικά νησιά βγήκαν από την ρότα των ιστιοπλόων. Το γνωστό και διεθνές φεστιβάλ θαλάσσης The Bodrum Cup, θα συναντήσει πάλι αυτούς που αγαπούν την ιστιοπλοΐα στο διάστημα από 16/10 έως 21/10.

………..

Τα σκάφη θα αρχίσουν από το Μπόντρουμ, οι ιστιοπλόοι θα περάσουν από 5 ετάπ που περιλαμβάνουν τα χωριά Γιαλικαβακ και Γκιόκοβα, αλλά δεν θα περάσουν από Κω και Λέρο.  Μιλώντας σχετικά ο δήμαρχος του Μπόντρουμ Μεχμέτ Κοτζαντόν, ανέφερε πως η διοργάνωση αυτή είναι πολύ σημαντική για το Μπόντρουμ. Ο Κοτζαντόν είπε :  …. Την εκδήλωση αυτή την καταστήσαμε τόσο ωραία, που πλέον οι αγώνες μας συζητούνται σε όλο τον κόσμο.

………..

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ο Σουλεϊμάν Ουισάλ είπε : Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί μας στην Ελλάδα.  Καθώς είναι μια διεθνής διοργάνωση, προσθέταμε και την Ελλάδα στους αγώνες μας με στόχο να αναπτυχθεί η φιλία και οι δεσμοί εμπορίου ανάμεσα στις δύο χώρες. Αυτή η προσπάθεια συνέβαλλε μέχρι σήμερα και στην οικονομία και των δύο χωρών. Αλλά λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια στον τουρισμό, στρέψαμε φέτος την ρότα μας εξολοκλήρου στο Μπόντρουμ. Έτσι στοχεύουμε στο να προωθήσουμε το Μπόντρουμ με τον σωστό τρόπο σε όλο τον κόσμο. ..¨

……………..
https://www.sondakika.com/haber/haber-yunan-adalari-yelken-yarislarina-dahil-edilmedi-10089501/
2/10/2017