ΤΩΡΑ ¨ΤΡΕΧΕΙ¨ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ Ο ΜΠΑΡΖΑΝΙ

 

Πίσω βήμα από τον Μπαρζανί: ¨Αναστείλαμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος¨

Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν ανακοίνωσε πως αναστέλλει τα  αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για ¨ανεξάρτητο Κουρδιστάν¨ και έκανε έκκληση προς την ιρακινή κυβέρνηση για εκεχειρία και διάλογο.

Ο Μεσουτ Μπαρζανί, μετά από τις οικονομικές και στρατιωτικές κυρώσεις που ακολούθησαν το δημοψήφισμα, άντεξε ένα μήνα.

Ο Μεσούτ Μπαρζανί παρά την εναντίωση όλων των χωρών της περιοχής μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, οργάνωσε δημοψήφισμα το αποτέλεσμα του οποίου ήταν ¨Ναι στο ανεξάρτητο Κουρδιστάν¨. Μετά από αυτό ο ιρακινός στρατός κινήθηκε εναντίον τους, κατέλαβε το Κερκούκ και ακόμη προχωρά εναντίον των πεσμεργκά.

Στην ανακοίνωση που παρατίθεται στην ιστοσελίδα Rudaw που πρόσκειται στον Μεσούτ Μπαρζανί αναφέρονται τα εξής:
¨Δεν θέλουμε πόλεμο, θα κηρύξουμε εκεχειρία στην κουρδική περιοχή και θα σταματήσουμε τις επιχειρήσεις. Πρέπει επειγόντως να επιτευχθεί εκεχειρία και να σταματήσουν όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις. Για να αρχίσει διάλογος στην βάση του συντάγματος ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και στην Περιφερειακή Κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν , παγώνουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της 25ης Σεπτεμβρίου¨.

 

Barzani’den geri adım: ‘Kürdistan referandumu’nun sonuçlarını askıya aldık

25/10/2017

Σχ: Αλογάριαστος πραματευτής-έτοιμος αγελαδάρης. Αφού δεν είχε την ισχύ να κατοχυρώσει την ανεξαρτησία, τι προχώρησε σε δημοψήφισμα; 

Ο Μπαρζανί, σύμμαχος από παλιά της Άγκυρας πάντοτε τον θεωρούσαμε σιχαμένο υποκείμενο.

Τώρα αποδείχθηκε και ανίκανος.