ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΑΛΤΑΪ

 

Κρίσιμη ανακοίνωση για τα 1000 άρματα Αλτάι

Ο υφυπουργός Αμυνης Ισμαήλ Ντεμίρ ανακοίνωσε πως ¨Περιμένουμε προτάσεις για την γραμμή παραγωγής των αρμάτων Αλτάι¨

……………………..

Η πρόταση για την γραμμή παραγωγής που υποβλήθηκε από την εταιρία Οtokar που είχε αναπτύξει το Αλτάι, απορρίφθηκε από την Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών και αργότερα τον Ιούλιο ο τότε υπουργός Αμύνης Φικρί Ισίκ είχε δηλώσει πως θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την γραμμή παραγωγής .

Εντός της χώρας πέραν της Otokar, εμπειρία από σχεδιασμό και παραγωγή θωρακισμένων ερπυστριοφόρων οχημάτων έχει  η FNSS.Oι εταιρίες BMC και Katmerciler παράγουν τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα , ενώ η Tümosan διαθέτει επίσης σχέδιο παραγωγής τροχοφόρων θωρακισμένων οχημάτων.

ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΟΥΝ 1000 ΑΡΜΑΤΑ ΑΛΤΑΪ

Στο πρώτο στάδιο στον διαγωνισμό αναμένεται να μετάσχουν 3 εγχώριες εταιρίες και να παραχθούν 250 άρματα, ενώ το συνολικό ποσό αναμένεται να ξεπεράσει τα  10 δις $. Η Τουρκία συνολικά σχεδιάζει να παράξει 1000 άρματα Αλτάι.

http://www.yeniakit.com.tr/haber/1000-altay-tanki-icin-kritik-aciklama-384644.html

11/10/2017

Σχ: Άλλη εταιρία το ανέπτυξε και άλλες ενδεχομένως θα κληθούν να θέσουν γραμμές παραγωγής μας φαίνεται λίγο περίεργο και σιγουρα δείχνει τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Αλλά η επιμονή στο σχέδιο αυτό δείχνει την σαφή πολιτική βούληση.