ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ…

Μέτεβησαν στον Χατζημπεκτάς, ανανέωσαν τους τίτλους τους!

Οι Μεχμέτ Κοτς, Αμπντί Πεντζάλ και Χασάν Αμπντί-πνευματικοί ηγέτες από τον τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν που βρίσκεται κοντά στο Διδυμότειχο του νομού Έβρου στην Ελλάδα επισκέφτηκαν τον Βελαγιετίν Ουλουσόι-επικεφαλής του Χατζημπεκτάς & Βελί και ανανέωσαν τους τίτλους τους.

Οι πνευματικοί ηγέτες στην επίσκεψη που έκαναν στις 18-19 Σεπτεμβρίου 2017, έγιναν δεκτοί με πολύ θέρμη και ενδιαφέρον από  τον Βελαγιετίν Ουλουσόι-επικεφαλής του Χατζημπεκτάς & Βελί.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από τον τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν. Μετά από την συνάντηση ο Βελαγιετίν Ουλουσόι-επικεφαλής του Χατζημπεκτάς & Βελί, ανανέωσε τους τίτλους τους ως πνευματικοί ηγέτες και ζήτησε να συνεχίσουν τα καθήκοντα τους.

Όπως είναι γνωστό ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, την εποχή που ίδρυε την Τουρκική Δημοκρατία επισκέφτηκε τον Τζεμαλεττίν Ουλουσόι-παππού του Βελαγιετίν Ουλουσόι-επικεφαλής του Χατζημπεκτάς & Βελί και ζήτησε την βοήθεια του. Σύμφωνα με ιστορικά έγγραφα το αίτημα του Ατατούρκ αντιμετωπίσθηκε θετικά.

Επίσης όπως είναι γνωστό ο επικεφαλής του Χατζημπεκτάς & Βελί είναι το ανώτερο αξίωμα των αλεβιτών , ενώ οι επικεφαλής προέρχονται από το σόι του προφήτη Μωάμεθ. Οι αποφάσεις που παίρνει ο επικεφαλής του Χατζημπεκτάς & Βελί, έχουν δεσμευτική ισχύ για όλους τους αλεβίτες.

http://rodopruzgari.com/item/7125-hac%C4%B1bekta%C5%9F%E2%80%99a-gittiler,-icazetlerini-yenilediler.html

26/9/2017

Σχ: Οι τρεις αυτοί κύριοι καίτοι αλεβίτες, εκφράζουν απόλυτα τις θέσεις του τουρκικού-σουνιτικού προξενείου  στην Θράκη και επειδή πλέον είναι απόβλητοι από την κοινωνία των αλεβιτών στην περιοχή του τεκέ (ενδεικτικό είναι πως δεν μπορούν καν να μπούνε μέσα), μετέβησαν εκεί για να τους δοθεί και κάνενα πρόσημο ¨νομιμοποίησης¨ τους απέναντι στους αλεβίτες της Θράκης. …