ΑΝΤΙΔΥΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΤΖΙΚΕΡΤ

¨Ναι πριν από 946 χρόνια μια Παρασκευή ο σουλτάνος Αλπαρσλάν με την νίκη του στο Ματζικέρτ έκανε το βήμα που θα έκαμνε την Ανατολία αιώνια πατρίδα μας. Είμαστε υπερήφανοι για τον πρόγονο μας που κρατώντας στο ένα χέρι την ερυθρή σημαία και στο άλλο τα πράσινα λάβαρα, μπήκε στην Ανατολία από το Ματζικέρτ και με δόξα, τιμή και νίκες βάδισε ως την Μέση Ευρώπη. Ο σουλτάνος Αλπαρσλάν όταν πέρασε μπροστά από τον στρατό του για να πολεμήσει, είχε πει πως ¨εάν πεθάνω αυτό το λευκό ρούχο μου ας γίνει το σάβανο μου, εάν όμως νικήσουμε το μέλλον είναι δικό μας. Πραγματικά αυτή η νίκη απέδωσε στο έθνος μας μια νέα πατρίδα, ένα νέο μέλλον. 4 μόλις χρόνια μετά από την νίκη στο Ματζικέρτ, το 1075 ανακηρύξαμε στην Νικομήδεια το πρώτο μας κράτος, το κράτος των Σελτζούκων της Ανατολίας.

………………

Αυτός ενάντια στον οποίο αγωνίστηκε ο σουλτάνος Απαρτμάν είναι αυτός με τον οποίο και εμείς αγωνιστήκαμε στις 15 Ιουλίου. Αυτοί ενάντια στους οποίους αγωνίστηκαν ο Οσμάν Γκαζί, ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Προθητής, ο Αμπτνουλχαμίτ και ο Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ, είναι αυτοί με τους οποίους και εμείς αγωνιστήκαμε. Το παιχνίδι και ο στόχος είναι κοινός. Μόνο το σενάριο και φιγούρες διαφέρουν. Η FETÖ ήταν ένα πιόνι. ΠΚΚ YPG και  PYD είναι πιόνια. Όλοι τους είναι οχήματα των δυνάμεων που έχουν βάλει στο μάτι την πατρίδα μας.

…………….

http://dha.com.tr/politika/cumhurbaskani-erdogandan–onemli-mesajlar/haber-1542431

26/8/2017

Σχ: Ενδιαφέρον εχει να δείτε και το μικρής διάρκειας βίντεο, μόνο  για να δείτε το ντεκόρ της εκδήλωσης σην οποία μιλούσε ο σουλτ (εεε συγγνώμη) ο πρόεδρος Ερντογάν.

 

 

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email