ΟΝΣΟΥΝΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΥΝΙΤΙΚΗΣ-ΠΡΟΞΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΛΕΒΙΤΩΝ

Κείμενο του ιστολόγιου   10/8/2017

Σε σχόλιο του στο FB ο καλός γνώστης των μειονοτικών θεμάτων και αρθρογράφος  Ιμπράμ Ονσούνογλου, αναφερόμενος σε δημοσίευμα της εφ. Μιλλέτ που έγραφε πως  ¨το πανηγύρι των αλεβιτών δεν είχε κόσμο¨ σχολιάζει ως εξής:

 

¨Η γιορτή που οργάνωσαν οι σουνίτες κλέβοντας την από τους αλεβίτες-μπεκτασήδες, είχε κόσμο διότι στην Δυτική Θράκη οι σουνίτες είμαστε συντριπτική πλειοψηφία. Και το σημαντικότερο είναι πως η δική μας γιορτή είχε την ευλογία και στήριξη της Μεγάλης Πύλης που την είχε ανακηρύξει ως ενωτική. Μάλιστα οι μια χούφτα άνθρωποι-αλεβίτες της περιοχής εκείνης, είδαν την εκδήλωση τους να είναι αναθεματισμένη, δεν τους δόθηκαν λεωφορεία για να κουβαλάνε κόσμο, χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν είχαν, ενώ επειδή στήριξαν τις παραδόσεις τους προς το παρόν ονομάστηκαν διασπαστές, ενώ του χρόνου θα αντιμετωπιστούν και ως προδότες.

Ο αριθμός αυτών που βρίσκονται στην μαύρη λίστα θα αυξηθεί.  

Μουσταφά Σελίμ δεν ξέρω με τι να το παρομοιάσω. Για παράδειγμα τι στάση θα αντιμετώπιζαν αν έκαναν γιορτή οι οπαδοί του Γκιουλέν, ε την ίδια στάση θα αντιμετωπίσουν και αυτοί εδώ. Από αυτή την σκοπιά λοιπόν η συμμετοχή ήταν υψηλή. Προβλέπω πως του χρόνου θα υπάρξει και κρατική στήριξη από την κυβέρνηση και τότε θα υπάρξουν και λεωφορεία για τους αστούς. Τότε θα συζητήσουμε πάλι εάν διασπαστική είναι αυτή η πλευρά ή η άλλη πλευρά¨.

Συμπερασματικά κρίνουμε σκόπιμο να τονίσουμε, πως πρέπει οπωσδήποτε αυτοί οι άνθρωποι που τόλμησαν και ήρθαν αντιμέτωποι με την σουνιτική πολιτική της Diyanet και του προξενείου, να στηριχτούν από το ελληνικό κράτος.

Και ως πότε θα ανεχόμαστε το τουρκικό προξενίο Κομοτηνής να υποσκάπτει την ελληνική κυριαρχία στην Θράκη μας;

Πόσες άλλες μαρτυρίες μειονοτικών χρειάζονται ;

Οκ να δεχτούμε π.χ. πως εμείς είμαστε φανατικοί.

Μα υπάρχουν πια τόσες μαρτυρίες από μειονοτικούς που δεν υπάρχει καμία αμφιβολια για τον ρόλο που παίζει το ¨μαγαζί¨ της οδού Ιώνων στην Κομοτηνή.

Οπότε;

Δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα περιοριστικά σε βάρος του;