ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΕ ΠΑΡΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μουσουλμάνοι που ζούνε στην Θεσσαλονίκη έκαναν σε πάρκο την προσευχή τους

Μουσουλμάνοι που ζούνε στην Θεσσαλονίκη έκαναν σε πάρκο την προσευχή της Παρασκευής. Επίσης Τούρκοι τουρίστες που ήρθαν στην Θεσσαλονίκη έκαναν την προσευχή τους στο πάρκο. Μάλιστα ανέφεραν πως πρώτη φορά αντίκρισαν μια τέτοια κατάσταση και εξέφρασαν την μεγάλη τους έκπληξη.

Μουσουλμάνοι οι οποίοι εκπλήρωναν τα λατρευτικά τους καθήκοντα σε τμήμα του χώρου του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Μακεδονίας και Θράκης, έκαναν την προσευχή τους στο παρακείμενο από τον σύλλογο τους πάρκο. Ο ελληνικός τύπος παρακολούθησε από την αρχή την προσευχή, ενώ έκαναν ρεπορτάζ με τον πρόεδρο του συλλόγου Οσμάν Ισμαήλογλου και με αυτούς που είχαν έρθει για να προσευχηθούν.

Ο λόγος για αυτό ήταν πως ο ειδικά διαμορφωμένος από τους ίδιους χώρος προσευχής εντός του συλλόγου, έκλεισε από το ελληνικό κράτος με την αιτιολογία πως ήταν χώρος λατρείας άνευ αδείας.

Δεν είναι αποδεκτό να μην υπάρχει τζαμί για τους 4 χιλιάδες περίπου μουσουλμάνους που ζούνε στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα όχι τζαμί, αλλά το να κλείνεται ακόμη και ένας χώρος λατρείας δεν είναι μια κατάσταση αποδεκτή.

Σχετικά με το θέμα αυτό ο πρόεδρος του συλλόγου Οσμάν Ισμαήλογλου σε δηλώσεις που έκανε στον Ιλχάν Ταχσίν-αρχισυντάκτη της εφημερίδας Μπιρλίκ, δήλωσε πως δεν θα αφήσει έτσι αυτή την ιστορία, ενώ άλλοι ομογενείς κατηγόρησαν τους Δυτικοθρακιώτες Τούρκους βουλευτές πως δεν ενδιαφέρθηκαν για το θέμα.

……………….

http://www.birlikgazetesi.net/haberler/13005-selankte-muesluemanlar-cuma-namazini-parkta-kildilar.html

7/7/2017

Σχ:  Διακρίνονται 20 άτομα,εκ των οποίων μάλιστα ο  ένας είναι ο αρθρογράφος τη Μπιρλίκ και κάποιοι είναι από Τουρκία !

Αυτοί είναι οι 4.000 μουσουλμάνοι που ¨αδυνατούν να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα¨; 

Ας είναι όμως, έστω και για 20 άτομα. Ας βγάλουν άδεια και ας λειτουργήσουν τζαμί και όχι μόνο μεστζίτ. Αλλά με διαφάνεια και νομιμότητα, ιδιαίτερα στην προέλευση των πόρων….