2η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΚΡ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

¨Δεν υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί¨: Η νομαρχία Κωνσταντινούπολης δεν έδωσε άδεια σε συγκέντρωση του ΤΚΡ (Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας) υπέρ του ¨ΟΧΙ¨

Η νομαρχία Κωνσταντινούπολης δηλώνοντας πως ¨Δεν υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί¨ δεν επέτρεψε να γίνει η συγκέντρωση που σχεδίαζε να κάνει το  ΤΚΡ, αυτήν τη Δευτέρα στο Καρτάλ.
Σύμφωνα με την είδηση από την Sol, πως μετά από την απαγόρευση της εκδήλωσης του ΤΚΡ που ήταν να γίνει στο Καντίκιοϊ στις 2 Απριλίου και η εκδήλωση στο Καρτάλ επίσης απαγορεύτηκε.

Η νομαρχία ως νομικό επιχείρημα προέβαλε το ότι δεν υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί. Την ίδια μέρα στην Κωνσταντινούπολη θα διοργανωθούν στο Καντίκιοϊ η εκδήλωση ¨Σίγουρα θα κερδίσουμε¨ του κόμματος HDP και στο Γενικαπί η ¨Συγκέντρωση Πλατφόρμας ΝΑΙ¨ του κόμματος ΑΚΡ

Στην ανακοίνωση του ΤΚΡ ασκείται κριτική στην απόφαση απαγόρευσης και αναφέρεται πως ¨Πρόκειται και για ανικανότητα και για ένα νέο σκάνδαλο κομματισμού και αδικίας στην συνεχιζόμενη διαδικασία του δημοψηφίσματος. Ο ομόλογος της δήλωσης ¨Δεν έχω αρκετούς πόρους¨ της νομαρχίας, είναι ο Ερντογάν. Θα μπορούσαν να του πούνε πως ¨Δεν έχουμε τόσους αστυνομικούς να σας προστατεύσουμε¨. Δεν θα το αφήσουμε αυτό έτσι.

Diken 6/4/2017