Ο ΦΟΒΟΣ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡ…

Σαϊγκί Οζτούρκ; Οι ΗΠΑ δείχνουν πως δεν θα την αφήσουν αυτή την ιστορία

Το περιστατικό με την έρευνα σχετικά με διαφθορά, ρουσφέτια και μαύρο χρήμα στο οποίο είχαν εμπλακεί τρεις υπουργοί, και τα παιδιά τους, είχε ονομαστεί το ¨περιστατικό του αιώνα¨. Οι εισαγγελείς που διεξήγαγαν την έρευνα αποβλήθηκαν από το επάγγελμα, οι αστυνομικοί διευθυντές που έκαναν την επιχείρηση φυλακίσθηκαν, ενώ σχετικά με τους 53 κατηγορουμένους της υπόθεσης αποφασίστηκε πως ¨δεν υπάρχει πεδίο για άσκηση δίωξης¨.

Ο φάκελος της υπόθεσης στην χώρα μας έκλεισε, αλλά όταν ο Ριζά Σαρράφ πήγε στις ΗΠΑ στις 19/3/2016 προφυλακίστηκε. Ο Μεχμέτ Χακαν Ατίλλα-Γενικός Υποδιευθυντής της τράπεζας Halkbank που είχε πάει 6 φορές στις ΗΠΑ πριν από την σύλληψη του Σαρράφ, κατά την πρώτη φορά που πήγε μετά από την σύλληψη του Σαρράφ, συνελήφθη. Και όμως και για τον Σαρράφ και για τον Ατίλλα στην πατρίδα μας είχε αποφασιστεί ¨αρχειοθέτηση¨.

Δεν ξέρω εάν στην χώρα μας θα ανοίξει ξανά ο φάκελος της 17ης Δεκεμβρίου αλλά οι ΗΠΑ δείχνουν πως δεν θα την αφήσουν αυτή την ιστορία. Μάλιστα εάν εμπλακεί και η Ιντερπόλ μπορεί να συλληφθούν και κάποια άτομα εκτός των ΗΠΑ.

Diken 4/4/2017

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone