ΑΣΥΛΟ ΕΔΩΣΕ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΣΕ 5 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ

Επίκειται κρίση με μια ακόμη ευρωπαϊκή χώρα… Έδωσαν άσυλο σε 5 πραξικοπηματίες

58d228e218c7731e70d8c555

Έγινε δεκτό το αίτημα το αίτημα για χορήγηση ασύλου, που υπέβαλαν μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7 στην Νορβηγία 4 Τούρκοι αξιωματικοί και ένας στρατιωτικός ακόλουθος που υπηρετούσαν στο ΝΑΤΟ. Με την απόφαση αυτή οι αξιωματικοί, απέκτησαν το δικαίωμα να είναι κάτοικοι και να εργάζονται στην Νορβηγία.

Ο Kjell M. Brygfjeld-συνήγορος των 4 αξιωματικών και του στρατιωτικού ακολούθου που είχαν υποβάλλει αίτημα ασύλου, επιβεβαίωσε πως οι αιτήσεις για παροχή ασύλου έγιναν δεκτές.

Πολιτικοί σχολιαστές χαρακτήρισαν ως εντυπωσιακή την αποδοχή των αιτημάτων από την Νορβηγία που είναι χώρα-σύμμαχος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας πως εάν και άλλες χώρε ακολουθήσου το παράδειγμα της Νορβηγίας, τότε οι σχέσεις έντασης του τελευταίου διαστήματος με αυτές τις χώρες θα χειροτερεύσουν ακόμη περισσότερο.

Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7, οι 4 αξιωματικοί και ο στρατιωτικός ακόλουθος που υπηρετούσα στο ΝΑΤΟ, σε δηλώσεις που έκαναν στην εφημερίδα VG, είχαν πει πως δεν είχαν καμία σχέση με το πραξικόπημα, πως τους είχαν απομακρύνει από τις θέσεις τους και ότι φοβόταν πως αν γυρνούσαν πίσω θα τους φυλάκιζαν.

Επίσης έχουν γίνει δεκτές οι αιτήσεις ασύλου και των μελών των οικογενειών αυτών των αξιωματικών και του στρατιωτικού ακόλουθου, ενώ αναφέρεται πως μένουν σε περιοχή η οποία κρατείται κρυφή.

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΣ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμαν Κουρτουλμούς αντιδρώντας στην αποδοχή ασύλου των αξιωματικών αυτών, δήλωσε πως ¨Θα ζητήσουμε από την Νορβηγία την έκδοση των πραξικοπηματιών¨.

http://www.hurriyet.com.tr/bir-avrupa-ulkesiyle-daha-kriz-kapida-5-darbeciye-siginma-izni-verdiler-40402951
22/3/2016