ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Ε.Ε.- ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Θρασεία απειλή προς την Τουρκία από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκή Επιτροπής Γιούνκερ

ab-komisyon-baskani-junckerden-turkiyeye-kustah-tehdit-h1489921408-5326cb

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απείλησε πως εάν επανέλθει στην Τουρκία η θανατική ποινή, αυτό θα είναι το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο Γιούνκερ μιλώντας στην εβδομαδιαία εφημερίδα Bild am Sonntag, έκανε δηλώσεις σχετικά με την κρίση με τις συγκεντρώσεις, σχετικά με τους Τούρκους της Ευρώπης, την συμφωνία επανεισδοχής και τις σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Ο Γιούνκερ όταν τον ρώτησαν εάν χρειάζεται ή όχι μια απαγόρευση εισόδου στο σύνολο της Ε.Ε. , απάντησε λέγοντας πως ¨Η Ε.Ε. πρέπει  να θέτει μόνη της τους περιορισμούς στα πεδία ευθύνης της. Τα θέματα πέραν τούτου, αποτελούν ευθύνη των κρατών μελών. Η κάθε χώρα ξεχωριστά πρέπει να αποφασίσει σχετικά με την εκλογική καμπάνια των Τούρκων πολιτικών¨. Ο Γιούνκερ είπε πως η απόφαση της Ολλανδίας να επιβάλει απαγόρευση εισόδου ήταν μια σωστή απόφαση, στηρίζοντας έτσι καθαρά τα φασιστικά μέτρα.

Στην ερώτηση ¨Ποια είναι η κόκκινη γραμμή της ΕΕ¨, ο Γιούνκερ απάντησε λέγοντας πως ¨ Εάν επανέλθει στην Τουρκία η θανατική ποινή, αυτό θα είναι το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων¨.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗΣ

Ο Γιούνκερ είπε πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τα εκατομμύρια των Τούρκων που ζούνε στην Ευρώπη, πως οι Τούρκοι εκεί εναρμονίστηκαν στην Ε.Ε., συνέβαλαν σημαντικά στις οικονομίες των χωρών που ζούνε και τέλος είπε πως δεν πιστεύει πως  Τουρκία θα ακυρώσει την συμφωνία επανεισδοχής.

http://www.yeniakit.com.tr/haber/ab-komisyon-baskani-junckerden-turkiyeye-kustah-tehdit-291080.html

19/3/2017