¨ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΛΕΒΩΝ ΟΠΩΡΑΣ¨ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ…

Υπεράσπιση από την Diyanet σχετικά με την ¨κατασκοπεία¨: Δεν δώσαμε σε κανέναν λειτουργό άδεια για κάτι τέτοιο

mehmet-gormez

Ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet)  Μεχμέτ Γκιορμέζ, ανέφερε πως δεν έχουν επιτρέψει σε κανέναν θρησκευτικό λειτουργό να κάνει κάτι πέραν των καθηκόντων του, και είπε ότι στην Γερμανία λόγω κάποιων κατηγοριών κατά μελών της, ένας ¨εκλεκτός φορέας¨ όπως η DITIB ¨έχει προσβληθεί¨.

Η γερμανική αστυνομία προχτές έκανε έρευνα σε σπίτια 4 ιμάμηδων –μελών της DITIB που κατηγορούνται για κατασκοπία κατά υποστηρικτών της κοινότητας Γκιουλέν. Οι Γερμανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως οι ιμάμηδες έδρασαν μετά από εντολή που δέχτηκαν από την Diyanet.

Η Γερμανίδα καγκελάριος  Άγγελα Μέρκελ κατά την επίσκεψη της στην Άγκυρα, είχε δηλώσει πως ¨Ιμάμηδες της Diyanet συγκέντρωναν πληροφορίες για κάποια άτομα, κάτι που αποτελεί παραβίαση των γερμανικών νόμων¨.

Σύμφωνα με είδηση από το Ρόιτερς, σε συνέντευξη τύπου που έκανε ο  Γκιορμέζ , είπε τα εξής: ¨Ποτέ δεν επετράπη σε κανέναν θρησκευτικό λειτουργό να κάνει κάτι πέραν των καθηκόντων του. Ο εκλεκτός φορέας DITIB που στις σχέσεις της στην Γερμανία γίνεται δεκτή με σεβασμό και αποτελεί εγγύηση τη γαλήνης και της εμπιστοσύνης, έχει προσβληθεί¨.

Ο Γκιορμέζ συνέδεσε τους ισχυρισμούς με το κλίμα εκλογών και ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη και είπε: ¨Επί 40 χρόνια στην Ευρώπη σε κανένα τζαμί δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό που να βλάψει την κουλτούρα της συνύπαρξης. Φυσικά εν όψει των αλλεπάλληλων εκλογών στην Ευρώπη, υπάρχουν μια σειρά από διαμάχες. Η θρησκεία όμως είναι μια αξία που δεν μπορεί να θυσιάζεται στις πολιτικές διαμάχες της εκλογικής ατμόσφαιρας. Είναι απαράδεκτο η ισλαμοφοβία να καθίσταται όργανο στην εκλογική διαμάχη.

Diken 17/2/2017