ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΜΥΡΝΗΣ

Η οργάνωση ΤΑΚ (Γεράκια Ελευθερίας του Κουρδιστάν) ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην Σμύρνη όπου σκοτώθηκαν ένας αστυνομικός και ένας γραμματέας

izmir-patlama-reuters13-1

Η οργάνωση TAK ανελαβε την ευθύνη για την επίθεση που έγινε στα δικαστήρια Σμύρνης, στην οποία είχαν χάσει την ζωή τους δύο άτομα.

Στην επίθεση εκείνη οι δράστες μη μπορώντας να εισέλθουν στο παρκινγκ προκάλεσαν έκρηξη  και ακολούθως είχαν σύγκρουση με τον αστυνομικό Φετχί Σεκίν. Ο Σεκίν πυροβόλησε έναν δράστη, αλλά μετά με τις σφαίρες του να έχουν τελειώσει , σκοτώθηκε από τον άλλο δράστη.

Ο γραμματέας Μουσά Τζάν που εργαζόταν στο 12ο Πρωτοδικείο, όταν ακούγοντας τους πυροβολισμούς κοίταξε από τον παράθυρο, η σφαίρα τον πέτυχε και έχασε την ζωή του.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ είχε δηλώσει πως είχε εντοπιστεί η ταυτότητα των δραστών, πως είχαν συλληφθεί 18 άτομα και ότι ¨Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από το ΠΚΚ¨.

Σύμφωνα με την είδηση από το πρακτορείο ΑΝF σε ανακοίνωση της η οργάνωση δηλώνει πως ¨Αναλαμβάνουμε ως Γεράκια της Ελευθερίας του Κουρδιστάν, την ηρωική δράση που έγινε στις 5/1/2017 μπροστά στα δικαστήρια Σμύρνης.Την δράση πραγματοποίησε η Ομάδα Εκδίκησης Μάρτυρα Τσεκντάρ¨.

Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται πως δράστες ήταν ο γεννημένος το 1987 Ζερντέστ Ρουστεμ Ερντάλ και ο γεννημένος το 1991 Πιρντογάν Αραράτ

Η οργάνωση ΤΑΚ είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο Μπεσίκτας που έγινε στις 10 Δεκεμβρίου, όπως και για την επίθεση στην Καισάρεια.
………………..
http://www.diken.com.tr/izmirde-bir-polis-ve-bir-katibin-hayatini-kaybettigi-saldiriyi-tak-ustlendi/
11/1/2017