Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΕΝΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ

Βουλευτής Παϊλάν του κόμματος HDP: Το ΜΗΡ είπε στο ΑΚΡ πως ¨εάν δεν αποβληθεί ο Παίλάν αποσύρουμε την στήριξη μας¨

Garo Paylan (C), an Armenian lawmaker of the Pro-Kurdish Peoples' Democratic Party (HDP), pauses as MPs from ruling AK Party protest against him because of his words during a speech at a debate on the proposed constitutional changes, at the Turkish Parliament in Ankara, Turkey, January 14, 2017. REUTERS/Stringer FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του HDP Γκάρο Παϊλάν ο οποίος τιμωρήθηκε επειδή κατά την διάρκεια της συζήτησης στην βουλή του άρθρου 11 της συνταγματικής αναθεώρησης μίλησε για ¨γενοκτονία¨, υποστήριξε πως η τιμωρία του επιβλήθηκε όταν το ΜΗΡ δήλωσε πως ¨Εάν δεν αποβληθεί ο Γκάρο Παίλάν, εμείς αποσύρουμε την στήριξη μας στο θέμα του συντάγματος¨.

Χτες το βράδυ κατά την συζήτηση του 11ου άρθρου, παίρνοντας τον λόγο ο Παιλάν είπε πως ¨Αργότερα η χούντα των Ταλάτ και Ενβέρ άφησε εκτός λειτουργίας αυτό το σύνταγμα και όπως είπε και ο Μεχμέτ Παρσάκ, είπαν ¨Κάνουμε το σύνταγμα των Τούρκων¨ και έθεσαν σε λειτουργία την χούντα. Το κοινοβούλιο άφησε εκτός τον πλουραλισμό. Άρχισε μια δεκαετία χάους, στην δεκαετία 1913-1923 χάσαμε 4 λαούς. Χάσαμε τους Αρμένιους, τους Έλληνες, τους Ασσύριους και τους Εβραίους. Με μεγάλες σφαγές και γενοκτονίες σύρθηκαν εκτός αυτών των εδαφών¨ προκαλώντας με αυτά τα λόγια ¨ομαδική αντίδραση¨.

Ο προεδρεύων και μέλος του ΑΚΡ Αχμέτ Αϊντίν του είπε τότε ¨Παρακαλώ προσέξτε την κατάσταση και τις κινήσεις σας¨.

………………

http://www.diken.com.tr/hdpli-paylan-mhp-akpye-paylan-atilmazsa-destegimizi-cekeriz-dedi/
14/1/2016

Σχ : Την  ίδια στιγμή στην Ελλάδα, ελάχιστα κόμματα μιλάνε για αυτό το έγκλήμα που έγινε σε βάρος των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.