ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ…

«Οι 2 από τις 6 έδρες της Κύπρου στην Ευρωβουλή ανήκουν στους Τουρκοκύπριους»

58351b295609a
Την αλήθεια αυτή υπενθύμισε ο πρόεδρος Ακιντζί στον νέο πρόεδρο της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι
Συγχαρητήρια επιστολή από τον πρόεδρο Δημοκρατίας της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Μουσταφά Ακιντζί στον νέο πρόεδρο της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο πρόεδρος Ακιντζί που σημείωσε στην  επιστολή του ότι είναι σίγουρος πως οι εργασίες της Ευρωβουλής κατά την  προεδρία του Ταγιάνι, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ΕΕ και των ευρωπαϊκών αξιών, αναφέρθηκε και στο Κυπριακό.

Ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος, υπενθυμίζοντας πως εργάζονται για εξεύρεση διζωνικής, δικοινοτικής λύσης με δύο ιδρυτικά κράτη στην Κύπρο, υπογράμμισε ότι για να είναι βιώσιμη η λύση που θα βρεθεί πρέπει να είναι στις παραμέτρους του ευρωπαϊκού δικαίου.

Ο πρόεδρος Ακιντζί τονίζοντας πως οι 2 από τις 6 έδρες στην Ευρωβουλή είναι δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων, εξήρε τη σημασία της πολιτικής, χρηματοπιστωτικής και ηθικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος Δημοκρατίας της ΤΔΒΚ, ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον Ταγιάνι και τη σημασία να εισακουστεί η φωνή των Τουρκοκυπρίων και στην Ευρωβουλή, αφού πάρουν την θέση τους οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι τους.

http://www.trt.net.tr/greek/balkania-kupros/2017/01/20/oi-2-apo-tis-6-edres-tes-kuprou-sten-euroboule-anekoun-stous-tourkokuprious-656011

211/2017

Σχ: Προσέξτε το χασμα στην λογική του Ακιντζί. Το αφεντικό του ο Ερντογάν λέει πως ¨δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία¨. Ο ίδιος όμως λέει αυτά που λέει. Μα πως διεκδικεί έδρες που κατέχει η Κυπριακή Δημοκρατία ; Ή την αναγνωρίζεις και αποσύρεις από εκεί τα στρατεύματα εισβολής ή αν δεν την αναγνωρίζεις τότε τι ζητάς αυτές τις έδρες ;

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email